• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Mercedes c200 kompresor sportcoupe 2002

karooll

Nowy
Punktów
0
Miasto
Olsztyn
Witam , mam problem ze skrzynią biegów(seqtronic-sprintshift) najpierw problem z właczeniem wstecznego biegu ale to sie działo gdy temperatura otoczenia spadła poniżej 10 stopni , silnik sie nagrzał i wszystko wracało do normy , biegi płynnie sie przełączały, ale teraz chyba skrzynia weszła w wyższy poziom psucia sie bo biegi teraz po przełaczeniu z "N" na "1" czy"A" maja lekka zawieszke i jest takie wrażenie jak by cos idezyło w tył przy wskoczeniu biegu , na liczniku nie wywala "udaj sie do warsztatu" , mam pytanie czy jest gdzieś sprawdzony warsztat warmińsko mazurskie aby ta skrzynie naprawili lub jest możliwość jej naprawy w warunkach garażowych(możliwość kupienia części do tego mechanizmu co przełącza biegi) .

gtszudi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
987
Miasto
Pruszcz Gdański
najpierw podlacz kompa i zobacz jakie skrzynia generuje bledy. potem sprawdz jakie ma cisnienie robocze mechanizmu sterujacego biegami i sprzeglem.

karooll

Nowy
Punktów
0
Miasto
Olsztyn
witam , rozumiem ze te ciśnienia pokaze mi SD i błędy bo inne interfejsy to mogą oszukać jeśli chodzi błędy . Bo mam dojście do SD ,mozesz mi powiedziec jakie powinny byc te ciśnienia ?

gtszudi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
987
Miasto
Pruszcz Gdański
SD bedzie miala wykresy z prawidlowymi / obecnymi cisnieniami. najpierw odczyt bledow ,potem bedziemy myslec co dalej

Punktów
0
Miasto
warszawa
witam mam podobny problem .... bledy to p2020 p2080 i p2081 czasem dziala tylko 1 2 3 najczęściej przy zmianie z 5 na 6 wywala na n
Automatyczne połączenie postów:

20210504_154748.jpg

Do góry Bottom