• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

mercedes clk 2.7 gaśnie

kondzio2009

SuperMechanior
Punktów
11
panowie potrzebuje pomocy bo juz brakuje pomysłow.mam takie wozik jak w temacie 2002r cierpi na przypadłosc gasniecia w trakcie jazdy przy przyspieszaniu i tylko i wylacznie bardzo goracy.bład monitorowanie cisnienia paliwa wyskakuje w momencie gasniecia.kiedy gasnie sisnienie spada do 100 bar i wtym momencie ginie wysterowanie regulatora na listwie. zaczalem od wtryskow łacznie ze 3 komplety podrzucone bez rezultatu regulator cisnienia nówka i uzywany bez efektu czujnik cisnienia pompa wysokiego cisnienia pompka wstepna oringi na przewodach wiazka do regulatora i czujnika na listwie zapiete na krotko do stera jezdzilem z bańka zamiast baku zero efektu.pozostaje mi tylko ster czy cos przeoczylem?z gory dzieki za wszelkie sugestie

maxsslko

SuperMechanior
Punktów
297
I po kiego wała bylo to wszytsko wymieniac? Przeciez z parametrow widac bylo czy to niedostatek cisnienia czy jego brak. Wtryski na przelew mozna zbadac. Jezeli masz niedostatek cisnienia to pewnie pompa, sproboj jej zrobic kompresik z zimnej szmatki i zimnej wody, wiadomo ze calkiem nie wystygnie ale powinno pomoc. Druga sprawa zawory przelewowe w pompie/na listwie.
Trzecia sprawa, to wcale nie musi byc brak cbrak wymaganego cisnienia, to moze za wysoka wartosc przy wcysnietym na max pedale i awaryjne wylaczenie silnika. Ale to wszytsko z parametrow biezacych, z samego bledu nic nie wywnioskujesz.

Fabek

Uczestnik
Punktów
3
Miasto
Warsaw
Witam, czy odczytałeś błędy na Star Diagnosis?

Takie nagłe gaśniecie może być spowodowane czujnikiem wały korbowego, wałka rozrządu lub ciśnienia paliwa na listwie.

rectronic

Nowy
Punktów
0
nie wygląda mi to na błąd z SD ponieważ jest ogólnikowy i mało precyzyjny raczej jakiś elm w SD miał by parametry nie spełnione a zawór regulacji ciśnienia paliwa jest powiązany z paliwem i często się psuje

Do góry Bottom