• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Mercedes CLK "Wypadło" mi koło poradzę samemu ?

Spoke

Początkujący
Punktów
1
Witam, serdecznie! Jestem nowy na forum, laik w mechanice samochodowej..
Dlatego szukam porady, wczoraj przy wyjeździe z parkingu w prawym przednim kole coś zaczęło "szurać",
aż w końcu całe nadkole opadło mi na oponę, urwał się tam jakiś łącznik, gałka ?
Zrobiłem zdjęcia, pytanie czy poradzę Sobie sam z naprawą, czy da się to wymienić czy raczej grubsza sprawa i do mechanika na lawecie ? Nie ukrywam, że nie uśmiecha mi się wydawać na laweciarza, wolałbym coś sam poradzić jeżeli nie ma z tym roboty.
Proszę zobaczyć zdjęcie i postawcie jakąś diagnozę, jak zwie się ta część?czego szukać ? Mam nadzieję, że ktoś poradzi :D

Spoke

Początkujący
Punktów
1
najlepsze, że 2 tygodnie temu byłem na przeglądzie i mówiłem, żebym mi pooglądał dobrze, czy nie ma coś do roboty... powiedział, że wszystko jest okej :eek:

pawcar

SuperMechanior
Punktów
955
Miasto
Manchester
Wyjechać to on już tym nigdzie nie wyjedzie...

Pierwszy raz widzę, żeby się poddał wahacz ! Zapewne jakiś najtańszy zamiennik
:O

Spoke

Początkujący
Punktów
1
Nie wiem czy zamiennik, pewnie jeszcze oryginał z merca :pompous:
Kurde, czyli czeka mnie laweta.. jak myślicie drogi to może być koszt naprawy - orientacyjnie (części + robocizna) ??

motorynka

SuperMechanior
Punktów
86
Miasto
mazowieckie
tam jest wcześniejsze nadpęknięcie widziałem jak wychodziły sworznie czy rozpinały się końcówki drążka , tego pęknięcia diagnosta nie dojrzał , szarpaki nie pokazały luzów , ciesz się życiem bo nie raz piszą auto nagle zjechało na przeciwległy pas

dejot43

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2151
Miasto
Olsztyn
Samochód to niebezpieczna zabawka. Raz na jakiś czas powinien go obejrzeć doświadczony mechanik. Narobili teraz programów w stylu ,,napraw sam" i potem są takie skutki...

leeroy15

SuperMechanior
Punktów
426
Miasto
Ostrowiec
Osobiście nie wierzę, że podczas wolnego wyjeżdżania z parkingu się to rozpadło. Jakiś dzwonek musiał być wcześniej - jakaś dziurka w nawierzchni albo krawężnik wzięty z dużą prędkością. Rant felgi i jej wewnętrzna część mogą na to wskazywać chociaż zdjęcia nie są dokładnie zrobione. Przyznaj się kolego skąd te zdjęcia i jaki dzwonek poprzedził tą usterkę.... :D
Jak nie chcesz wydać na lawetę do dojedź do mechanika sam...
[video]
[/video]

Oczywiście to żart - żeby nie było... :D

Spoke

Początkujący
Punktów
1
Osobiście nie wierzę, że podczas wolnego wyjeżdżania z parkingu się to rozpadło. Jakiś dzwonek musiał być wcześniej - jakaś dziurka w nawierzchni albo krawężnik wzięty z dużą prędkością. Rant felgi i jej wewnętrzna część mogą na to wskazywać chociaż zdjęcia nie są dokładnie zrobione. Przyznaj się kolego skąd te zdjęcia i jaki dzwonek poprzedził tą usterkę.... :D
Wiesz co, młodszy braciak nim jeździł dzień wcześniej i mówił, że coś tam zaczęło "szmerać" wlazłem do auta wyjeżdżam z parkingu max skręt kierownicą i bum, auto opadło.. wychodzę, patrze i leży całe nadkole na oponie. ( już nie mówię że cała blacha wygięta.. )
Jest zima podejrzewam młodego, że sobie wcześniej podriftował troche i nie chce się przyznać! :mad::mad:

Samochód to niebezpieczna zabawka. Raz na jakiś czas powinien go obejrzeć doświadczony mechanik. Narobili teraz programów w stylu ,,napraw sam" i potem są takie skutki...
auto kupiłem od ciotki 4 lata temu.. osobiście sam nic w nim nie robiłem, lałem benz i jeździło.. Jedyne co wymieniłem to tarcze + klocki ;)

motorynka

SuperMechanior
Punktów
86
Miasto
mazowieckie
tam jest skorodowane miejsce czyli pęknięcie dużo wcześniejsze na pewno nie z dnia poprzedniego brata bym nie obwiniał ciesz się że to nie stało się przy prędkości 100 na godz

nieldos

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
287
Miasto
Zachodniopomorskie
Prawda jest taka że z super floty mercedesa co drugi jest przegnity tak że przy podnoszeniu trzeba o porade inżyniera żeby łapy podnośnika przez przypadek nie podniosły fotela czy kanapy...

jurek1313

SuperMechanior
Punktów
245
Miasto
wólka
Co wy pie#@&# mam kilka 208 i jakieś 202 i żeby to zdiagnozować yrzeba młotkiem zaj&#@#@ i dopiero widać- normalnie tak się robi mnie przy 120 się urwał i przejechałem ze 300m

Spoke

Początkujący
Punktów
1
ciekawe jakie to będą koszta.. już pomijając lawetę i cale nadkole do roboty wygięte na maksa :mad::arghh:

Do góry Bottom