• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Mercedes M klasa 270 cdti

Edzio

SuperMechanior
Punktów
33
Miasto
Londyn
Mam zmartwienie z mlem z 2002 roku bledy to
  • P0100 Przeplywomierz pow. napiecie za wysokie
  • P1222 Czujnik 1 pol. pedalu przyspieszenia napiecie zasilania zbyt niskie
  • P1234 Czujnik 2 pol. pedalu przyspieszenia napiecie zasilania zbyt niskie
  • P1192 Czujnik oleju silnikowego zbyt niskie napiecie
I teraz tak objawy jazda testowa 20 minut ok do czasu zapalenia sie kontrolki EPC(engine power control) wtedy brak reakcji na pedal gazu kontrolka gasnie po sekundzie i moc wraca i jedzie znowu z 5minut ok do czasu zapalenia kontrolki i wystapienia tych bledow. Wymienilem filtr paliwa bo byl bardzo stary i przeplywomierz. Bledy daja sie usunac lecz wracaja na jedzie testowej. Zmierzylem napiecie przeplywomierza i jest ok, teraz nie wiem czy szukac w przewodach czy sterownik padl? czy moze jakis przekaznik. Dodam jeszcze ze przewody przeplywki + czujnika oleju sa w osobnej wiazce ktora idzie do ecu niz modulu pedalu przyspieszenia. Wszelkie porady mile widziane dziekuje

Dalkowiac

SuperMechanior
Punktów
37
Miasto
Bydgoszcz
Myślę, że coś jest w tej wiązce od przepływki i czujnika, zdaje się że to działa na jednym wspólnym zasilaniu... lub masie tak mi się przypomina.:rolleyes:
Miałem podobnie w sprinterze z takim silnikiem... tam była wiązka na silniku przełamana... i dopiero podczas jazdy żarzyło kablami...

Edzio

SuperMechanior
Punktów
33
Miasto
Londyn
zamowilem juz uzywany sterownik ale w poniedzialek przyjrze sie dokladnie tej wiazce.

Do góry Bottom