• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Mercedes vito 1997r brak grzania świec

MarekLeon

SuperMechanior
Punktów
0
Miasto
Biłgoraj
witam pacjent jak wyżej silnik 2.3D problem polega na tym że świece są ok sprawdzane. a brak jest napięcia na wyjściu świec, po przekręceniu stacyjki. nr modułu grzania świec to 008 5450 032 jak sprawdzić ten moduł. i jakie napięcia powinny wchodzić do modułu mile widziana pinologia złącza. Kontrolka od świec cały czas się świeci autko nie odpala.

nickel

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
682
Miasto
WLKP
napewno stały plus i po zapłonie ,rozklej przekaznik bo przepalają sie w nim zabezpieczenia.

miro1997

Początkujący
Punktów
0
Miasto
biała podlaska
witam pacjent jak wyżej silnik 2.3D problem polega na tym że świece są ok sprawdzane. a brak jest napięcia na wyjściu świec, po przekręceniu stacyjki. nr modułu grzania świec to 008 5450 032 jak sprawdzić ten moduł. i jakie napięcia powinny wchodzić do modułu mile widziana pinologia złącza. Kontrolka od świec cały czas się świeci autko nie odpala.
zaświeca się kontrolka świec na zegarach , jeżeli nie to problem jest ze sterownikiem który jest umieszczony pod zbiorniczkiem płynu od spryskiwaczy szyb

MarekLeon

SuperMechanior
Punktów
0
Miasto
Biłgoraj
problem rozwiązany zaśniedziała kostka przy sterowniku świec żarowych świece już grzeją. Dziękuje wszystkim za pomoc. mam jeszcze jedno pytanie mianowicie, wywaliłem immo czyli cały ten elektrozawór przy pompie paliwowej i wstawiłem holenderka i teraz świeci się kontrolka od świec żarowych. Moje pytanie jak zrobić aby ta kontrolka nie świeciła się? oczywiście nie wchodzi w grę podłączenie tego ustrojstwa z powrotem.

Do góry Bottom