• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Mercedes W124 - Sprawdzenie układu paliwowego

szejker1988

SuperMechanior
Punktów
0
Miasto
Złotoryja
Witam kupiłem niedawno auto które chodzi tylko na gazie - chciałbym aby również chodziło na benzynie, sprzedawca twierdzi ze nie wie czy tam jest paliwo, wskazówka faktycznie pokazuje pusty zbiornik, oto operacje które chcę wykonać, proszę o podpowiedź co poza tym mogę jeszcze zrobić

- Wypłukać bak paliwa
- Wyczyścić Sitko w baku
- Wymienić filtr paliwa
- Przedmuchać przewody paliwowe

Jak sprawdzić pompę paliwa czy jest sprawna, czy podaje odpowiednie ciśnienie, jak chodziła na sucho mogło się coś z nią stać

karwa raz dwa trzy

SuperMechanior
Punktów
39
Miasto
wies kolo miasta
A jak to jest silnik na wtrysku zapewne to mozliwe i ze wtryski moga byc uszkodzone jak dlugo nie chodzily na benzynie. Ale to tanie sprawy na szrotach. Jak padła pompa to i zrobiła zwarcie i mogła upalic jakis bezpiecznik.

jurek1313

SuperMechanior
Punktów
245
Miasto
wólka
Jeśli to K- jetronik (do 1993roku) to nie masz dużych szans na postawienie tego na nogi , może sie skończyć tak jak w przypadku auta , które mam na placu - majstrowanie przez patałachy przy rozdzielaczu zakwalifikowało silnik do remontu - tłoki usiadły , tyle benzyny dostały ....

Stanisław 1946

Weteran
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1131
Miasto
Szczecin
Jeżeli to dawno nie chodziło na benzynie to do wymiany ;pompa paliwa, rozdzielacz, wtryskiwacze, przepływomierz. Koszt naprawy ca 2,5 tys.
Tyle mogłeś dać za auto

szejker1988

SuperMechanior
Punktów
0
Miasto
Złotoryja
Jeżeli to dawno nie chodziło na benzynie to do wymiany ;pompa paliwa, rozdzielacz, wtryskiwacze, przepływomierz. Koszt naprawy ca 2,5 tys.
Tyle mogłeś dać za auto
Wtryskiwacze 510zl
Pompa paliwa 110zl
Rozdzielacz 450zl
Przeplywomierz 250zl

1320zl za wszystko jesli bedzie calosc do wymiany

Do góry Bottom