• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Mercedes w168 1.7 cdi

Punktów
0
Cześć, mam problem z silnikiem 1.7cdi. Auto miało wydmuchana uszczelkę pod wtryskiem, usczelka została wymieniona. Po złożeniu wszystkiego silnik kręci ale nie odpala. Gdzie szukać przyczyny? Dodam że w tym przezroczystym przewodzie leci paliwo z bąbelkami, piana. Z góry dziękuję za pomoc.

Załączniki

• 1000020206.jpg
    1000020206.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 3

Ondraszek

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
201
Miasto
Nowy Sącz
Trzeba odpowietrzyć obręb wtryskiwaczy,ja tylko uszczelniałem króćce w pompie 2.9 TD,filtr pełen,bez odkręcenia wtryskiwaczy mogłem sobie chechlać i zero reakcji,za drugim razem gdy okazało się,że jeden krócieć i tak puszcza wspomogłem się pompką tłoczącą elektryczną wpiętą w dopływ do pompy,od razu odpalił.

Punktów
0
Wygląda na to że jest dobrze zapowietrzony, nie ciągnie paliwa z baku. Tam żeby dobrac się do wtrysków trzeba ściągać dolot Ewentualnie wymontować puszkę filtra paliwa i próbować odpowietrzać i odpalać bez?

Ondraszek

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
201
Miasto
Nowy Sącz
Tzn.napisałem nieprecyzyjnie,odkręciłem dopływy do wtryskiwaczy(ich nie ruszałem) i postawiłem słoiczki,gdy w każdym pojawiło się paliwo na dnie,zakręciłem,wtedy odpalił od razu,potem już by nie kombinować kupiłem sobie na All.gruszkę z zaworem blokującym cofkę paliwa o fi odpowiednim,są różne,teraz w razie potrzeby po prostu sobie podpompuję,ona ma moc,nie ma opcji by powietrza nie wygonił.

Do góry Bottom