• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Mercedes W204 Rok 2010 Problem ABS,ESP,EBV,Servo

ursusc360

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Opole
Zawsze zostaje kopiuj wklej w translatorze.Technika poszła w przód z której i ja korzystam i z 3 robi się 90
Dzieki za podsuniecie pomyslu byl dobry :)
w tym przypadku hodzi o instrukcje rozlaczenia kostki ze sterownikiem? albo cos jeszcze przeoczylem? Kostke ze sterownikiem juz rano rozlaczylem puzniej chce znowu podlaczyc.
Pozdro

ursusc360

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Opole
Zawsze zostaje kopiuj wklej w translatorze.Technika poszła w przód z której i ja korzystam i z 3 robi się 90
wlasnie podlaczyle kostke sterownika po 10 godzinach po 1 starcie wyskakuje blad :( po ponownym 2,3,4,5 starcie (wylaczenie silnika )i ruszenia z miejsca po osiagnieciu 20 kmh blad sie nie pojawil

ursusc360

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Opole
wlasnie podlaczyle kostke sterownika po 10 godzinach po 1 starcie wyskakuje blad :( po ponownym 2,3,4,5 starcie (wylaczenie silnika )i ruszenia z miejsca po osiagnieciu 20 kmh blad sie nie pojawil
Problem zostal ten sam :( nic sie nie zmienilo kod 5001 sterownik abs ma jakis problem

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom
Zapoda ktoś opis tego błędu, bo google nic nie znajdują.

pawel2406

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1458
Miasto
łódź
ABS/ESP ECU: 5001 - N30/4 (Electronic Stability Program control unit) internal fault

ursusc360

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Opole
Chcialem wrocic do mojego problemu ABS,ESP, itd. moze ktos bedzie mial ten sam problem.
Otuz zostal odlaczony akumulator na 5 dni, po podlaczeniu akumulatora nic sie do tej pory nie dzieje :) a minelo juz 12 dni mam nadzieje ze tak zostanie.
W moim przypadku przed rozlaczeniem akumulatora prawie po kazdym starcie pojawial sie blad po przekroczeniu 20kmh.
Pozdrawiam

Ostatnia edycja: