• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

mercedes w210 cdi stałe błędy

jaro8590

Bywalec
Punktów
2
Miasto
Jasło
Witam poczciwy okularnik który ponoć w trakcie jazdy stracił moc i tryb awaryjny, wentylator na max obrotach . Błędy :
P1622 elektryczny zawór przełączający - otwarty obwód
p1636 elektryczny wentylator obwód otwarty - to mogłem ja zrobić przez wypiętą wtyczkę
p0100 przepływka sygnałzbyt niski - w parametrach ciągle 0v zasilanie jest 5v na wtyczce
p1403 egr otwarty obwód
p1470 kontrola cisnienia doladowania -brak sterowania dołądowania - siłownik geometri cały czas "off"
p1189 klapy kolektora otwarty obwód - ramie klapki odpadnietę zapewne od dawna ... (tak mi się wydaje bo wszystko ufajdane ...)
ktoś ma jakiś pomysł ? bezpieczniki sprawdzone te po prawej stronie przy ecu też

jaro8590

Bywalec
Punktów
2
Miasto
Jasło
Wygląda że uwędzone ecu . brak zasilania 12v na niektore obwody - dokładnie te które wali błędami. po podaniu dodatkowego 12v pod ten obwód wszystko jak trzeba. Muszę poszukać kogoś kto sprawdzi to ecu .
Ktoś podmienił jeden z bezpiecznikow do zasilania sterownika i zamiast 10a było 20A i tak sobie myślę czy to nie było przyczyną ....

kakus

SuperMechanior
Punktów
48
Odłącz grzałkę odmy przy turbo i sprawdź czy błędy giną. Często miały zwarcie jest na jednym zasilaniu co reszta podzespołów

jaro8590

Bywalec
Punktów
2
Miasto
Jasło
Dzieki za sugestie ale odłączyłem wszystko co mi do głowy przyszło w tym tą kostke przy odmie a i tak nie miałem napięcia 12v na niektórych obwodach , tymczasowo dorobiłem 12v z bezpiecznikiem 7,5A po zapłonie błędów brak auto musiało pojechać . ma wrócić i mam wysłać ecu do sprawdzenia.

lukias

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
163
Miasto
Lubelskie
Spalony bezpiecznik. Zwarcie na siłowniku klapy

Do góry Bottom