• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Mercedes w211 1.8 kompresor brak mocy

Jurek44

Nowy
Punktów
2
Miasto
Kamienna Góra
Witam wszystkich, mam problem z w/w samochodem. Dokładniej mówiąc kupiłem Mietka z zatartym silnikiem (wypadła zaślepka z koła zmiennej fazy i zatarło walki) wleciał drugi silnik. Odpala idealnie na luzie wkręca się ok. Ale problem jest podczas jazdy, ogólnie jest słaby, poszarpuje(tak jak by się dusił) i powyżej 4tys obr coś metalicznie grzechocze w silniku. Błędów brak,czytane u ziomka cdifem (brak dostępu do SD mercedesa). Spotkał się ktoś z takim problemem?

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1546
parametry zadane i rzeczywiste

jgdb

Uczestnik
Punktów
4
Miasto
PAWŁÓW
Metaliczne stukanie czy wycie na wysokich obrotach¿ kapresor do sprawdzenia

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1880
Miasto
Koszęcin
A co do nieszczelności dolotu to poiwiem tyle, że wczoraj chipowalem swojego.puncioka do granic możliwości. Kolektor dolotowy nie pękł tylko się rozpier....ił aż maskę podgielo. W aucie łopata sadzy. Ryj jak by mnie ktoś przez komin przepuścił

jgdb

Uczestnik
Punktów
4
Miasto
PAWŁÓW
tak sobie myśle że w tych autach pada rozrząd wycietają sie koła rozrządu miałem kilka takich przypadków warto zdjąć pokrywe i sprawdzić koła i łańcuch żeby nie kupować drugiego silnika

Alpari

SuperMechanior
Punktów
149
Miasto
Dąbrowa Górnicza
alpari.auto.pl
Do tego olej wędrujący instalacją elektryczną z nieszczelnych nastawników faz rozrządu do sterownika silnika. Problemy z powodu sparciałej odmy itd.

jgdb

Uczestnik
Punktów
4
Miasto
PAWŁÓW
I tu sie zgodze ale bez konkretnej diagnozy to szklana kula reasumujac
Kompresor
Rozrzad
Kable do sprawdzenia

Jurek44

Nowy
Punktów
2
Miasto
Kamienna Góra
Witam wszystkich. Po długich poszukiwaniach i sprawdzeniu wszystkiego udało mi się znaleźć przyczynę. Winnym okazał się zatkany drugi katalizator po usunięciu go auto idzie jak powinno

Do góry Bottom