• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Mercedes w211 czerwone kontrolki alternator akumulator hamulce

Kuba94

Początkujący
Punktów
0
Witam, od paru dni coś rozładowuje mi akumulator po nocy, w zeszłym miesiącu miałem taki sam problem i wymieniłem na nowy, problem wrocil‍♂️ Sprawdziłem ladowanie i jest w granicach 14v. Od dwóch dni odłączam aku na noc żeby moc wystartować auto do czasu zdiagnozowania problemu. Dzisiaj po odpaleniu wywaliło mi komunikaty na czerwono od ładowania (mimo ze jest) akumulatora i błąd brake defective stop vehicle. Pytanie czy te komunikaty mogą byc dlatego ze rozlaczam aku? Dodam jeszcze ze zauważyłem gorąca klemę + na akumulatorze pomoże ktoś?

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom
tee wodzu, komu ty wierzysz?
Proboszczowi z PiSu. A ty? Tu nie chodzi o to komu wierzę a komu nie i czy w ogóle. Tylko o fakt faktyczny że gdyby winny był akumulator to po odłączeniu też by zdechł.
Automatyczne połączenie postów:

A co do latka to wiadomo, jak padają to na stół z nim.

Kogut80

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Lubin
Witam, od paru dni coś rozładowuje mi akumulator po nocy, w zeszłym miesiącu miałem taki sam problem i wymieniłem na nowy, problem wrocil‍♂️ Sprawdziłem ladowanie i jest w granicach 14v. Od dwóch dni odłączam aku na noc żeby moc wystartować auto do czasu zdiagnozowania problemu. Dzisiaj po odpaleniu wywaliło mi komunikaty na czerwono od ładowania (mimo ze jest) akumulatora i błąd brake defective stop vehicle. Pytanie czy te komunikaty mogą byc dlatego ze rozlaczam aku? Dodam jeszcze ze zauważyłem gorąca klemę + na akumulatorze pomoże ktoś?
Witam, czy udało Ci się rozwiązać problem z rozładowywaniem akumulatora?

Kogut80

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Lubin
Naprawa min. 500 -
Poradzę sobie sam, myślałem że to forum to wymiana doświadczeń, porady.... Przepracowałem w życiu kilka lat, jako mechanik, ale nie jako elektryk.... Mówię napisze, może ktoś doradzi ale widzę że tu jest inaczej..... Niestety nie zapłacę nawet grosza w usunięcie tej awarii i nie wspomogę żadnego frajera który tylko czeka żeby mnie skroić.... Takie Polskie realia fachowców.... To żenada dopiero mój Ty rodaku..... Ech

Kogut80

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Lubin
Ja już nie pracuję , ale nie chcę kolegom

Ja już nie pracuję , ale nie chcę kolegom po fachu odbierać chleba,
Zawsze mnie zastanawiało po co tacy ludzie udzielają się na forum, ale już wiem, jak wspomniałeś że już nie pracujesz to nie dziwię się że nie znasz odpowiedzi bądź punktu zaczepienia bo jak pracowałeś to były same maluchy i polonezy. Żadnych modułów, elektroniki..... Tak że wielki szacun dla ciebie, a jak piszesz że nie chcesz robić kolegom po fachu to też rozumiem, bo tu wiekszosc po fachu dlatego auto stoi 3 miesiące u "mechanika, elektromechanika" bo niewiedzą czego się złapać tylko przeszukują takie właśnie fora, nawet na emeryturze.... Bo pewnie jeszcze dłubią amatorsko a czas ich już dawno minął.... A ja tylko zapytałem o pewien problem w moim aucie, dam sobie rady stanislaw bez twojej pomocy.....

Kogut80

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Lubin
ni, nie przesadzaj :)
układ zapłonowy z kaszlaka: nanoplex
Wyświetl załącznik 47851
mostek prostowniczy
Wyświetl załącznik 47852
a nawet najstarszy model, ten z małym licznikiem, tzw kapliczka miał jedną diode w zegarach :D
Wyświetl załącznik 47853
Super załączniki, stare czasy, mój pierwszy..... Żółty, Piona dla Ciebie
Automatyczne połączenie postów:

Korespondencyjnie nie mogę Ci pomóc, ale życzę powodzenia w naprawie.
Dziękuje, pozdrawiam

Do góry Bottom