• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Mercedes w211 czerwone kontrolki alternator akumulator hamulce

Kuba94

Początkujący
Punktów
0
Witam, od paru dni coś rozładowuje mi akumulator po nocy, w zeszłym miesiącu miałem taki sam problem i wymieniłem na nowy, problem wrocil‍♂️ Sprawdziłem ladowanie i jest w granicach 14v. Od dwóch dni odłączam aku na noc żeby moc wystartować auto do czasu zdiagnozowania problemu. Dzisiaj po odpaleniu wywaliło mi komunikaty na czerwono od ładowania (mimo ze jest) akumulatora i błąd brake defective stop vehicle. Pytanie czy te komunikaty mogą byc dlatego ze rozlaczam aku? Dodam jeszcze ze zauważyłem gorąca klemę + na akumulatorze pomoże ktoś?

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
Dziwki też powinny dawać za darmo bo to tylko kwestia rozłożenia nóg i udostępnienie dziurki, diagnosci powinni dawać każdemu pieczątki bo to tylko kwestia postawienia pieczątki, prawo jazdy też powinno być dawane za darmo bo to tylko kawałek plastiku...

Kogut80

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Lubin
Ludzie, już nie bijcie piany, jak ktoś chce pomóc, doradzić to ok jak nie to nie..... Zapytałem, zapytałem a Stanisław od razu mnie kieruję do warsztatu... Ja w warsztacie ładnych parę lat robiłem i co,nie będę płacił jakiemuś jełopowi 500zl za przeczyszczenie kabelka bo naogladalem się ludzi którzy brali chwilówki żeby pana mechanika spłacić w kosmicznych sumach za jego 5 minut roboty bo znał problem, ja nie będę nabijał dupkom kieszeni bo porad nie ma za darmo, huj kładę w te porady i w to pierdolenie, sam w życiu wszystko robiłem i tym razem zrobię i jebać to forum i cwaniaków
Automatyczne połączenie postów:

Wizyta u lekarza po poradę od 300 do 400 PLN.
Chyba u psychiatry..... Bo u rodzinnego 100-150

Za darmo porady w Google.
Ale męczysz chłopie, już naprawiłem auto, nic nie rozładowuje aku,

Ostatnia edycja:

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
Był ten problem, myślałem że aku padł, kupiłem nowy i jest dalej problem. Jak odłączę klemę to może stać na mrozie 2 tygodnie i po podłączeniu odpala normalnie, jak z podłączonymi klemami stoi to 2 dni i nie odpali
Amperomierz cęgowy w łapki, zamykasz auto, klapa silnika w górze, czekasz aż się uśpi i mierzysz pobór

rausman

SuperMechanior
Punktów
47
Sprzęt do sprawdzenia tego próchna kosztuje 300 złotych (na całej długości przeowdów). Elektryk weźmie tyle samo za sprawdzenie, gdzie ucieka prąd. Jak nie masz speca w okolicy, to niestety pozostaje ci turystyka warsztatowa.

Zwykłym multimetrem za 30 zł idzie wybadać, gdzie leży problem.

Tutaj nawet kuna może być przyczyną, a znam historie, gdzie kuna narobiła szkód na 10 tys. zł.

Odłączanie akumulatora to jest bardzo krótka droga... do zgnicia auta, więc się zastanów. Auto bez podłączonego aku rdzewieje w momencie.

Kogut80

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Lubin
Sprzęt do sprawdzenia tego próchna kosztuje 300 złotych (na całej długości przeowdów). Elektryk weźmie tyle samo za sprawdzenie, gdzie ucieka prąd. Jak nie masz speca w okolicy, to niestety pozostaje ci turystyka warsztatowa.

Zwykłym multimetrem za 30 zł idzie wybadać, gdzie leży problem.

Tutaj nawet kuna może być przyczyną, a znam historie, gdzie kuna narobiła szkód na 10 tys. zł.

Odłączanie akumulatora to jest bardzo krótka droga... do zgnicia auta, więc się zastanów. Auto bez podłączonego aku rdzewieje w momencie.
Może to i próchno, ale na światłach może zaskoczyć..... Speców w okolicy mam tyle samo co i filozofów Greckich na forach..... Fajnie że podpowiedziałeś że jest multimetr i wogóle..... To dzięki i pozdrawiam

Napraw kleme +
Kleme +. ?, jest wpięta, czysta.... Wymieniałem aku... Napisz o co chodzi

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom