• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Mercedes W447 ILS programowanie

Szczepan119

SuperMechanior
Punktów
52
Nie wiem czy jest to właściwy pomysł ale pewien elektronik przy mnie kiedyś po numerze części reflektora znalazł na googlu zdjęcia jakiejś używki z qr kodem i ten kod zadziałał. To był Merc W205

r1obert

Uczestnik
Punktów
2
Miasto
Łódz
ecohosting.io
Wydaje mi się, że kod QR znajdziesz w necie. Jeśli nie masz kodu QR, możesz skorzystać z kilku alternatywnych metod:

Instrukcja obsługi samochodu powinna zawierać szczegółowe instrukcje dotyczące programowania systemu oświetlenia. Znajdziesz w niej kroki do wykonania, aby ręcznie wprowadzić odpowiednie ustawienia.
Możesz skontaktować się z serwisem Mercedesa i poprosić ich o pomoc w programowaniu lampy ILS.
W niektórych modelach Mercedesów istnieje możliwość ręcznego programowania systemu oświetlenia za pomocą interfejsu użytkownika lub ukrytego menu w samochodzie. Możesz znaleźć odpowiednie opcje w menu lub ekranie dotykowym systemu multimedialnego.
Narzędzia diagnostyczne:
  1. Mercedes Star Diagnosis (SD) / XENTRY Diagnosis System (XDS)
  2. Autel MaxiSys MS908 lub Autel MaxiSys MS908P
  3. Launch X431 V+
  4. iCarsoft MB II
  5. Foxwell NT530 i inne.

Manitoba1

SuperMechanior
Punktów
56
Miasto
Psary
www.automototechnika.com
ILS był dokładany do tego samochodu, nie był na wyposażeniu fabrycznym.
Tester AUTEL chce kod QR, można go również wpisać ręcznie, tylko skąd go pozyskać?

r1obert

Uczestnik
Punktów
2
Miasto
Łódz
ecohosting.io
Pozdrawiam i w załączeniu QR do 447. Może załapie.

Załączniki

• QR M 447.jpg
    QR M 447.jpg
    10,5 KB · Wyświetleń: 11
  • QR M 447-1.jpg
    QR M 447-1.jpg
    155,6 KB · Wyświetleń: 11
Do góry Bottom