djbovorta
Zweryfikowany Mechanik
- Punktów
- 26
Panowie przycholowali do mnie MG ZT w dieslu silnik BMW comon rail 2.0 w którym wszyscy chyba somsiedzi właściciela grzebali. Koleś miał 4 zestawy startowe które składały się z ( ecu bosch , ews , pestka do kluczyka ) na żadnym nie pali. Mówił ze raz mu odpalił i palił bez problemu do czasu gdy ruszył kablami przy komp. Wiązkę tam już sprawdzał cała rozciął i wszytsko ok. Po kilku godzinach spędzony przy diagnozowaniu problem doszedłem do tego ze . Nie mam impulsu sterowanego od sterownika silnika do zaworu w pompie CR masa jest wysterowanie z PINu c38 . Przewód dałem na krótko dalej nie steruje. Gdy daje na zawór masę przez żarówkę auto odpala po kilku sekundach słychać jakby spalanie stukowe i auto gaśnie. Masa ciąg do zaworu otwiera go na maxa co skutkuje zbyt wysokim ciemnienie i odcięciem wtryskiwaczy . No dobra ale czemu nie mam na żadnym zestawie wysterowania tego zaworu ? W sterowniki silnika mam błędy komunikacyjne can których nie chciał bym ruszać bo auto jest tak zgrzebane ze zeszło by mi miesiąc. Mysle ze najlepszym sposobem byłoby usunięcie immo ze sterownika silnika. Ktoś mógłby mi pomoc to zrobić ?