To zapraszam tym magnesem sprawdzic moje prywatne autonajlepszy jest magnez z danonków![]()
i tak nie przyklei sie i tak 
plastykowe, czy szpachla, szpachla i jeszcze raz szpachla?To zapraszam tym magnesem sprawdzic moje prywatne autoi tak nie przyklei sie i tak
![]()

Jak ktos sie zajmuje polerowaniem to zeby wiedzial ile moze uciac badz jak klient przyjedzie na sprawdzenie samochodu czy nie byl bity itdteż się zastanawiałem kiedyś właśnie po co ta grubość lakieru. Owszem daje informacje czy auto było bite i gdzie było lakierowane, ale to informacje, które można w sumie "wydobyć" z innych elementów auta. Chociaż taki miernik to chyba bardziej bajer dla handlarzy w komisach...

, nie wszystko można sprawdzić, ale jak wiesz gdzie jaka ma być grubość powłoki w danym aucie, to sprawdzasz i możesz podpytać sprzedającego co tu się działo w tym aucie bo czasami blacharz wali kilogramami szpachli na auto i gołym okiem można tego nie zauważyć, a poza tym to dobry interes bo można np jechać z klientem na giełdę sprawdzić auto na jego życzenie i za to też kasujesz

I w takich sytuacjach polecam mieć ze sobą miernik z mniejszą sondą lub sondą dostosowującą się do krzywizn (ja mam P-10-S-AL). Możemy pomierzyć wewnętrzne elementy karoserii albo progi i mimo to, że ktoś wstawi zamiennik drzwi to sprawdzimy czy stała konstrukcja nie była szpachlowana - jeśli tak, to najprawdopodobniej powypadkowyAle w czym to przeszkadza ze bylo malowane? Co wy chcecie 10 letnie auto z 65tys km I ori lakierem w perfekcyjnym stanie za 10k zl kupic ? Bez jaj panowie....
Po za tym porzadny lakiernik nie szpachluje tylko wstawia inne drzwi czy element I maluje w kolor albo kupuje juz w kolorze I tylko polerka. Tak jest lepiej, latwiej I taniej niz szpachlowac![]()
)