• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Miernik lakieru GL-PRO-6 czy GL-PRO-2

bllc

Nowy
Punktów
0
Witam,
Planuję kupić miernik, aby posłużył "kilka" lat. Nie jestem profesjonalistą, ale stwierdziłem, że takiego miernika nie kupuje się co rok, więc mogę zaakceptować różnicę 200 zł względem tańszych bez kulki i ocynku.

Znalazłem dwa modele:
GL-PRO-6-FAZ
GL-PRO-2-FAZ

6 to sonda na kablu, 2 to pistolet.
Czy mieliście styczność z którymś z nich? Czy któryś będzie wygodniejszy/lepszy/poręczniejszy dla amatora?

Teoretycznie z sondą na kablu chyba lepszy?

PS Wiem, że taki miernik nie stwierdzi czy samochód jest warty zakupu. ;)

Z góry dziękuję za pomoc! :)
Pozdrawiam

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
589
Sondę lepiej się przykłada i lepiej czuć bo trzymasz w palcach.
A pistolet trzymasz w całej dłoni.

Przy dachu nie widzisz pomiarów na pistolecie na bieżąco(kiedy jesteś cypiskiem). Musisz zerkać w pamięć.

Pistolet znowu w jednym kawałku jest, bez kabli...co to kto woli. Jeden kij.

Przecież nie będziesz tym robił operacji chirurgicznych lub raz w tygodniu kupował samochodu.
Ludzie mają większe problemy ;

bllc

Nowy
Punktów
0
Dlaczego pistolet lepszy? Brak zabawy z kakblem? Może przy częstszym użyciu kabel nie jest tak wygodny? Jak Ty używasz i czy możesz nieco rozwinąć swoją opinię?

Dzięki :)

kristofer88

Początkujący
Punktów
0
Tak głównie dlatego, że nie bawię się z kablem. Wiem, że większość mechaników korzysta z tego z kablem, ale dla mnie pistolet, który ja używam Prodig-Tech GL-PRO-2-F jest precyzyjny i wygodniejszy. Jakbym miał dalej używać z kablem to bym używał, ale mam ten i tylko z niego korzystam.

Do góry Bottom