• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

migające kontrolki i podświetlenie

trebor70

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
396
Miasto
lubelskie
Witam, w audi A4 2000 rok 1,9 tdi po kilkugodzinnej przerwie włączając zapłon mrugają kontrolki i podświetlenie przycisków oraz wskazówki temperatury i paliwa skaczą po wyłączeniu i włączeniu ponownie zapłonu już jest ok auto pali i jeździ dobrze brak błędów. Deskę wyciągałem i nic nie widać luty ok. Co poradzicie, co zrobić? bo to wnerwiające jest.

trebor70

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
396
Miasto
lubelskie
Masy wyczyszczone i nie pomogło wskaźnikom ale jest tam problem może to powiązane jest: nie pokazuje temperatury zewnętrznej na zegarach (czujnik dobry) klima działa. Ma ktoś pomysł? albo schemat deski co jakim pinem do niej wchodzi. Audi A4 2000rok 1,9tdi

trebor70

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
396
Miasto
lubelskie
nie mogłem vagiem pod wskaźniki się połączyć jutro wezmę od kolegi z inna wersją. Ale skoro nie mogłem a na klimie nie było błędów i wszystko było ok to może jednak jakieś zasilanie na desce padło albo jest słabe. Może jakaś kostka po drodze między klimą a wskaźnikami jest. Nic rozbebeszę jeszcze raz wszystko.

Rys00

Boss regionalny
Punktów
97
dokręć te czerwone grube kable i sprawdź klemy na akumulatorze

trebor70

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
396
Miasto
lubelskie
temat zamykam, pomogło wyczyszczenie złącz modułu komfortu skończyło się miganie podświetlenia.

Mateo

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Ostróda
witam.
mam problem w renault scenic I FL 1999r
stojąc na światłach pozycyjnych z włączonym lewym kierunkowskazem w tylnej lampie pulsuje pozycja na przemiennie z kierunkowskazem a na desce rozdzielczej pulsuje kontrolka o świateł przeciwmgłowych tylnych. nie wiem co jest bo sprawdzałem masę w każdej lampie. Czy ktos wie co to moze byc?

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
to dla pewności podaj dodatkową masę na tą lampę

mathiass

SuperMechanior
Punktów
153
zasniedziale oprawki zarowek , wyczysc tez kostke i sprawdz mase

Mateo

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Ostróda
poprawiłem masę i dodałem dodatkowa masę i jest dobrze.
mam kolejny problem tym razem z oświetleniem w środku. po wymianie bezpiecznika światło świeci się bez przerwy i nie mogę go wyłączyć, świeci się kontrolka drzwi ze są otwarte mino tego ze są zamknięte. czy ktoś wie co możne być tym razem?

mathiass

SuperMechanior
Punktów
153
czujnik otwarcia drzwi lub klapy jak masz combi :) wymien na nowy tylko musisz sprawdzic ktory - mozesz to zrobic multimetrem

Do góry Bottom