• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Mini cooper nowy - warto ?

ewaewunia

Nowy
Punktów
0
Miasto
Bialystok
Witam . Chciałabym kupić nowego mini coopera w salonie z silnikiem 1,5 benzyna. Wszyscy faceci naokoło twierdzą , ze mini są bardzo awaryjne ( chociaż nikt ze znajomych nie jeździł ). W necie podobne opinie . Bardzo prosze o opinie fachowców . Pozdrawiam

banshee78

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Warszawa
I jak, kupiłaś sobie to autko? Bo mi również się zamarzył tego typu samochód, ale myślałam raczej nad czymś w stylu MINI od Bawaria Motors (BMW :)). Dla mnie takie małe autko by było najlepsze, bo nie jestem zbyt dobrym kierowcą i większego samochodu za bardzo nie ogarniam. A takie mniejsze byłoby w sam raz i może nawet bym umiała nim zaparkować. Awaryjności też się obawiam, bo w kwestii naprawy jeszcze bardziej sobie nie radzę. Dlatego byłabym wdzięczna na temat wspomnianego samochodu, czy ktoś używał i jakie ma o nim zdanie. W necie raczej posiada pozytywne opinie, ale chciałabym usłyszeć coś od kogoś kto faktycznie nim jeździł.

ewaewunia

Nowy
Punktów
0
Miasto
Bialystok
No właśnie nie kupiłam. Wystraszyłam się, że będzie się psuł, a do serwisu mam daleko :-(
Ale wciąż strasznie mi się podoba...

misiek1394

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
389
Miasto
K-K
Jak kupujecie nowe mini w salonie to dodatkowo macie gwarancje [później można przedłużyć]. Czego tu się bać same pozytywy. Każdy samochód się psuje, nowy samochód to lać paliwo, i części eksploatacyjne: klocki, tarcze, olej i filtry.

Mattii

SuperMechanior
Punktów
213
Miasto
Maszewo
I skrócić interwały wymiany oleju jeśli chce sie jeździć po okresie gwarancyjnym...

Giemza

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
199
Miasto
Lublin
Hej, ma ktoś jakieś opinie na temat mini coopera z lat po 2001? Dziewczyna chce mini coopera bo jej się podoba ale to ciężki temat nie siedziałem w tym i nie wiem jak to wygląda czy warto to kupić? Jeżeli tak to z jakim silnikiem a jeżeli nie to co byście polecili? Druga opcja do A3 8P czy coś innego? Bo już sam nie wiem co tu wybrać, zresztą kobieta zmienną jest ;)

amber09

Nowy
Punktów
0
Miasto
Warszawa
Jak dla mnie auto warte zakupu, mam je do jakiegoś już czasu i na drodze sprawdza się fajnie, jak do tej pory nie miałam żadnych awarii.

boxa2

Początkujący
Punktów
0
Moi znajomi mieli Mini (mniej więcej chyba z 2005 roku) i też nie mieli większych problemów. Kupili auto z salonu i faktycznie wymieniali tylko to, co może się wyrobić/zepsuć w czasie eksploatacji auta. Nie mieli żadnych awarii ani innych niespodziewanych sytuacji na trasie ani w mieście. I jeździli nim też dość długo, bo ok. 8 lat, ale potem musieli je sprzedać. A i kupiec znalazł się dość szybko, więc te samochody chyba nadal cieszą się dużym zainteresowaniem

selim

SuperMechanior
Punktów
297
Miasto
Sląsk
serwisuje jedno takie
- ciasno wszedzie ...ale OK

Do góry Bottom