• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Mini r56 1.6 d psa brak mocy do 2500obr

Grzegorz.Józefów

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
474
Miasto
Józefów
Nowe turbo rozsypało się po 3km...
Wirnik zaczął szorować po obudowie. Finalnie kupiłem używane turbo z gwarancją i auto zaczęło jechać od dołu...
Dziękuję wszystkim za pomoc
Pozdrawiam!
Tak w większości w naszej kochanej Polsze wyglądają regeneracje podzespołów ...

Rajszek94

Uczestnik
Punktów
6
Miasto
Piła
Tak w większości w naszej kochanej Polsze wyglądają regeneracje podzespołów ...
Najlepsze z tego wszystkiego jest nie uwzględniona reklamacja.
Turbo Uszkodzone z powodu złego smarowania lub suchego startu. Ch... j już mnie strzela, przed montażem przewodu turbo miało zaaplikowaby świeży olej, a teraz zmierzyłem ciśnienie oleju na turbo i można powiedzieć że wzorowe, na wolnych około 1,7 bar przy 4000obr 3,8bar.

Grzegorz.Józefów

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
474
Miasto
Józefów
Najlepsze z tego wszystkiego jest nie uwzględniona reklamacja.
Turbo Uszkodzone z powodu złego smarowania lub suchego startu. Ch... j już mnie strzela, przed montażem przewodu turbo miało zaaplikowaby świeży olej, a teraz zmierzyłem ciśnienie oleju na turbo i można powiedzieć że wzorowe, na wolnych około 1,7 bar przy 4000obr 3,8bar.
Polska spychologia stosowana turbiniaży, dlatego jak ktoś się pyta o to czy zregeneruję turbinę znaczy czy ogarnę wymianę i firmę regeneracyjną odsyłam
Dlatego odkąd firma od regeneracji maglownic zaczęła regenerować smarem ŁT oraz czarnym szprajem straciłem wiarę w polską regenerację i nabrałem dużego dystansu

Do góry Bottom