• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Mistrzostwa Europy w piłce nożnej Francja 2016 - Liga mechanika

Misiek

Administrator
Porady
6
Punktów
2811
Miasto
Szczecin
auto-mis.szczecin.pl
Na forum z okazji Mistrzostw Europy w piłce nożnej we Francja utworzona została liga mechanika.
Niektórzy z nas zapewne pamiętają tę zabawę z przed dwóch lat, gdy po raz pierwszy utworzyliśmy ją dla mistrzostw świata w Brazylii.

Zasady zabawy są bardzo proste a każdy kto ma w sobie żyłkę hazardzisty doskonale się w niej odnajdzie.
Wchodząc w zakładkę "Liga mechanika" otwiera się okno z najbliższymi meczami, które można obstawiać. Typujemy wynik meczu, punktacja wygląda następująco:
  • 0 Punktów za kompletnie nietrafiony typ
  • 1 Punkt za poprawne wytypowanie zwycięzcy meczu
  • 2 Punkty za poprawnie wytypowanie zwycięzcy meczu oraz różnicę bramkową
  • 4 Punkty za poprawne wytypowanie wyniku meczu
Na bieżąco aktualizowane są tabele, wyniki meczów oraz ranking użytkowników.
Zapraszam do zabawy oraz dyskusji na temat mistrzostw.

AKTUALIZACJA:

Znamy już listę nagród, które zostaną przyznane dziesięciu najlepszym typerom konkursu:

1. Piłka nożna adidas Euro 2016 Replika + kubek i czapka z logo VARTA, torba z zestawem SWAG (odzież i gadżety dla mechanika), szkolenie z diagnostyki samochodów osobowych lub ciężarowych (do wyboru) w siedzibie TEXA w Sosnowcu.

2. Piłka nożna adidas Euro 2016 Replika + kubek i czapka z logo VARTA, bluza (softshell) od firmy TEXA, torba gadżetów firmy febi (m.in. ręcznik plażowy febi, klapki, koszulka)

3. Piłka nożna adidas Euro 2016 Replika + kubek i czapka z logo VARTA, bluza (softshell) od firmy TEXA

4. Plecak z zestawem gadżetów kibica HELLA, piłka adidas Euro 2016 Replika z logo firmy OSRAM, bluza (softshell) od firmy TEXA

5. Plecak z zestawem gadżetów kibica HELLA, piłka adidas Euro 2016 Replika z logo firmy OSRAM, piłka MANN-FILTER rozmiar 5, zestaw: koszulka polo + gadżety TEXA

6. Plecak z zestawem gadżetów kibica HELLA, piłka adidas Euro 2016 Replika z logo firmy OSRAM, zestaw: koszulka polo + gadżety TEXA

7. Mini piłka adidas Euro 2016 replika oraz gadżety Nissens, piłka MANN-FILTER rozmiar 5, zestaw: koszulka polo + gadżety TEXA

8. Mini piłka adidas Euro 2016 replika oraz gadżety Nissens, piłka MANN-FILTER rozmiar 5

9. Mini piłka adidas Euro 2016 replika oraz gadżety Nissens, piłka MANN-FILTER rozmiar 5

10. Piłka MANN-FILTER rozmiar 5, zestaw gadżetów.

Wszyscy nagrodzeni otrzymają także torby z niespodziankami od firmy Bosch, miarki Nissens, czapki Continental z logiem mistrzostw oraz okulary przeciwsłoneczne MANN-FILTER

Lista nagród może ulec niewielkim zmianom.

Sponsorami nagród w konkursie są:

Ostatnia edycja:

Jaral

Nowy
Punktów
0
Miasto
Łopuszno
Ostatnia edycja:

Rys00

Boss regionalny
Punktów
96
pod tabelką masz przycisk zapisz

Jaral

Nowy
Punktów
0
Miasto
Łopuszno
wiem przecież, kliknąłem na to a mimo tego nie zapisało, przecież nie obstawiałem pierwszego meczu...

a poza tym nie wiem jak to jest możliwe ale niektórzy użytkownicy podają wyniku meczów tuż po jego zakończeniu albo zaraz przed zakończeniem, mam na to dowody, bo zrobiłem screena ostatnich wyników i tam są jakieś raporty które pokazują typy, godzinę i uzytkownika

Ostatnia edycja:

Misiek

Administrator
Porady
6
Punktów
2811
Miasto
Szczecin
auto-mis.szczecin.pl
wiem przecież, kliknąłem na to a mimo tego nie zapisało, przecież nie obstawiałem pierwszego meczu...
Czy ktoś jeszcze ma z tym problem?

a poza tym nie wiem jak to jest możliwe ale niektórzy użytkownicy podają wyniku meczów tuż po jego zakończeniu albo zaraz przed zakończeniem, mam na to dowody, bo zrobiłem screena ostatnich wyników i tam są jakieś raporty które pokazują typy, godzinę i uzytkownika
Jeżeli chodzi o zakładkę "Ostatnie 50 raportów meczowych" to nie ma ona nic wspólnego z typowaniem wyników i punktacją. Każdy użytkownik w trakcie trwania meczu może w tym miejscu zaktualizować wynik meczu. Wyniki są aktualizowane przez serwer co "x" okres czasu, w tym czasie użytkownicy jeżeli mają ochotę mogą zaktualizować wynik jeżeli się zmienił a system nie zrobił tego jeszcze automatycznie.

Auto.Klinika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
941
U mnie jedyny problem jaki występuje, to dając zakładkę mecze i zakłady i żeby zobaczyć grupę e i f trzeba dać na rundę finałową

Jaral

Nowy
Punktów
0
Miasto
Łopuszno
Czy ktoś jeszcze ma z tym problem?

Jeżeli chodzi o zakładkę "Ostatnie 50 raportów meczowych" to nie ma ona nic wspólnego z typowaniem wyników i punktacją. Każdy użytkownik w trakcie trwania meczu może w tym miejscu zaktualizować wynik meczu. Wyniki są aktualizowane przez serwer co "x" okres czasu, w tym czasie użytkownicy jeżeli mają ochotę mogą zaktualizować wynik jeżeli się zmienił a system nie zrobił tego jeszcze automatycznie.

ale to dziwne jest z tym aktualizowaniem wyniku podczas meczu, bo wynik meczu powinno się aktualizować wyłącznie do jego rozpoczęcia....

Rys00

Boss regionalny
Punktów
96
a to nie wiedziałem, no i dlatego spadam w rankingu :(

Rys00

Boss regionalny
Punktów
96
e tam, zabawa to zabawa kto by sie denerwował, a propo nie ma możliwości w trakcie trwania meczu zmienić wyniku typowania chyba że ja nie nie mam ale to i dobrze bo bym klikał co 5 min :)

dicappo

SuperMechanior
Punktów
2
A z ciekawości jest już jakaś lista nagród możliwych? Pamiętam, że dwa lata temu były bardzo fajne i było o co walczyć :)

Rys00

Boss regionalny
Punktów
96
dziwne nie mam dzisiejszych meczy francja - albania i szwecja -rumunia i co za tym idzie możliwości obstawienia wyświetla mi tylko grupe E i F
13-06 16 o 18:00
Irlandia 1:1
Szwecja 1:3 0
13-06 16 o 21:00
Belgia 0:2
Włochy 1:2 1
17-06 16 o 15:00
Włochy -:-
Szwecja :
18-06 16 o 15:00
Belgia -:-
Irlandia :
22-06 16 o 21:00
Włochy -:-
Irlandia :
22-06 16 o 21:00
Szwecja -:-
Belgia :
Grupa F
14-06 16 o 18:00
Austria 0:2
Węgry 2:1 0
14-06 16 o 21:00
Portugalia 1:1
Islandia 4:0 0
18-06 16 o 18:00
Islandia -:-
Węgry :
18-06 16 o 21:00
Portugalia -:-
Austria :
22-06 16 o 18:00
Węgry -:-
Portugalia :
22-06 16 o 18:00
Islandia -:-
Austria :

RoMo

SuperMechanior
Punktów
27
dał ktoś remis? Polska - Niemcy?

RoMo

SuperMechanior
Punktów
27
he ja dałem 1-0 kilka dni temu, ale wczoraj od rana chodził za mną remis i też 1-1, lecz nie zmieniłem :)

Do góry Bottom