• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Mocowanie amortyzatora tył kiedy sie wymienia ? A4 B6

kubajvc

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Elbląg
Jak w temacie . Rozwalił mi się amor tak ze aż dzwoni jak jadę po nawet prostej drodze. Jeżdżę tak niestety od 3 dni bo muszę . Zastanawiam się czy nie rozwalę czegoś jeszcze przy okazji ? Kiedy Wymienia sie mocowanie amortyzatora ? to jest część ktora sie w ogole psuje ?

mondeo

Bywalec
Punktów
5
Miasto
Chojnice, Tuchola
Może napisz co rozumiesz pod zwrotem "rozwalił się amor"
Tak to jest część wymienna tzw poduszka amortyzatora.
Jeśli amor ci się "wylał" to najbardziej ucierpieć może na tym sprężyna lub wahacz/e połączone z tym amorem

kubajvc

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Elbląg
Amor puscił tak ze dzwoni w srodku cos . Nie mam pojecia co to moze byc. Jeżdze juz tak bo auta nie moge odstawic i sie zastanawiam czy ta poduszka nie wyrypie sie do reszty :/

kubajvc

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Elbląg
kupiłem juz nowe . A pytanie było czy jak jade z rozwalonym amorkiem ktory az dzwoni jest szansa ze rozwale cos jeszcze ? czy nie ucierpi na tym mocowanie amortyzatora ?

brum brum

SuperMechanior
Punktów
151
Miasto
daleko
Szansa?? Tutaj w gre wchodzi rachunek prawdopodobieństwa:D.
Mocowanie raczej powinno zostac na miejscu(chociaz z opisu jasno nie wynika co sie własciwie stało z tym amortyzatorem) ale inne podzespoły mogą dostac po du.... jesli bedziesz tak długo jezdził. Jak tylko bedziesz miał czas to odstaw auto i wymiana
P.S
wymieniaj parami:)

Do góry Bottom