• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Moduł komfortu opel astra g

Majki781

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Czeladź
Witam ponieważ mój moduł komfortu umarł kupiłem drugi z Vectry b wraz z pilotem (ja posiadam Astrę G) aby mieć cz z pilota i tu narodził się problem bo moduł nie ma komunikacji tzn opcom go nie widzi, pomyślałem trudno uszkodzony kupiłem drugi z tym samym ozn czyli CG 90564349 ale ten drugi też nie ma komunikacji czy może mi ktoś pomoc w takim sensie aby podłączyć ten moduł na stole do opcom i zaprogramować pilota ew czy ktoś uzyczy na 10 min vectry B żeby w aucie zaprogramować pilota przy okazji przeskanujemy opcom auto (śląskie Czeladź i okolice)

kubart

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
190
www.ecudiagnostyka.pl
Podjedź do Michała z Czeladź (jeden z lepszych elektronikow na śląsku jakich znam) to może Ci "klepnie" wez stary modul podpache.
Op com na stole? Jak chcesz immo zrobic jak ci stary modul padl? Masz pin wyciagniety? Itp.
Juž troche nie kojarze seri G , ale immo działa sam central padl?

Ostatnia edycja:

Majki781

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Czeladź
Immo jest osobno w astrze g, puszka komfortu odpowiada za szyby, c.z oświetlenie, i jeszcze kilka rzeczy ale napewno nie za immo. Więc na stole napewno się da i chodzi tylko 9 dopisanie pilota a po podłączeniu go w aucie tylko sue aktywuje poprzez załączenie stacyjki i wciśnięcie przycisku zamykania na pilocie. Chodzi mi raczej o pinologie modułu komfortu CG 90564349 i podłączenie tego na stole do opcoma i wtedy już sobie poradzę. Michał Drożdż to zawalony robotą.

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
A immo czasem w ECU nie siedzi?

Majki781

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Czeladź
Tak dokładnie, ale pisząc osobno chodziło mi o to ze ma go w module komfortu i nie zależy mi na immo i nic nie mam zamiaru z tym robić jak i nic o immo nie chodziło. Chodzi tylko cz z pilota i brak komunikacji modułu zVB w astrze G

Do góry Bottom