• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Moto-moto.net

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem
Bardzo chętnie przetestuję w/w program i wstawię tutaj swoją opinię.

Ironlead

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Mysłowice
Czyli rozumiem że faktura która otrzymałem jest wystawiona od ciebie?
Nie, ja się zajmuję sprzedażą plus nieraz z doskoku pomocą techniczna dla klientów. Nie mam firmy, nie jestem żadnym przedsiębiorcą. Jest pracownik, który zajmuje się wysyłką i wystawianiem faktur
Na oczy to ja nie widzialem faktury
Jak Pan widzi w tym temacie jest wstawiona faktura jak wygląda. Podejmowałem już z Panem kiedyś kontakt w tej sprawie, ale niezbyt był Pan chętny do współpracy.

I żeby nie było,że piszę w samych suprlatywach. Mam świadomość, że jest kilka mankamentów w firmie, które zostaną poprawione, trzeba tylko czasu na to. M.in jest to telefoniczna obsługa posprzedażowa klientów, od przyszłego m-ca się to zmieni. Mam takie zapewnienie.

A

Anonymous123

Podejmowałem już z Panem kiedyś kontakt w tej sprawie, ale niezbyt był Pan chętny do współpracy.
Wez czlowieku nie opowiadaj głupot, bo najpierw przez kilka miesięcy obiecywales ze faktura bedzie, pozniej pisales ze to nie zalezy od ciebie tylko od jakiegoś szefa a jak zacząłem o tym pisac to proponowales zwrot pieniedzy w zamian za usunięcie wpisów z forum a jak to nie przyniosło efektu to zacząłeś mnie straszyć prawnikiem twierdząc ze fakturę dawno juz dostalem( chciałeś zrobic ze mnie glupka) tylko zapomniałeś ze pisałeś do mnie e-maile z obietnicami ze faktura bedzie - więc wez mi powiedz jak ja mam byc chętny do wspolpracy? Skoro jedyna propozycja wspolpracy z twojej strony to " my ci damy cos w zamian za usunięcie wpisów"
Jesteście klamliwi i bezczelni prawie jak obecna władza. I wez juz nie pisz tych farmazonów bo ciśnienie ludziom podnosisz przy niedzieli.

leeroy15

SuperMechanior
Punktów
426
Miasto
Ostrowiec
No tak, wiedziałem, że na odzew w sprawie firmowych "oszustw" nie będzie trzeba długo czekać.
A ja miałem takie przeczucie, że komuś się koło dupy zapali i nawet w niedzielę będzie się tłumaczył... ;)
Jest wiele firm na rynku, na samym Śląsku jest też kilka innych, a Wy nieraz wszystko co ktoś z czymś do Was zadzwoni identyfikujecie tylko z 3N.
Powie mi Pan szanowny to 3N to czym się w końcu zajmuje - produkcją oprogramowania dla warsztatów, dystrybucją odzieży czy nadrukami na koszulki?? Czy może to są różne firmy... ooops przepraszam - spółki...
Może wreszcie będą tu jakieś mądre opinie, co jest dobre, co by trzeba zmienić w programie, a tu już 5 strona tematu ....
No niektóre osoby właśnie miały ten program i się wypowiedziały....
Oooo widzę, że niedzielę ma Pan bardzo pracowitą... nawet na elektrodzie próbuje Pan prostować rzeczywistość ;) https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3324553-30.html

Ostatnia edycja:

Ironlead

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Mysłowice
ciśnienie ludziom podnosisz przy niedzieli.

Wy mi podnosicie swoimi kąśliwymi uwagami i czepialstwem cały tydzień bez wyjątków. Moja rozmowa tel z Panem była kilka m-cy temu, ale dość dobrze ją pamiętam. Powiedział mi Pan, że nie zamierza korzystać z naszego programu bo nie ma faktury.

A ja miałem takie przeczucie, że komuś się koło dupy zapali i nawet w niedzielę będzie się tłumaczył... ;)

Nic mi się nie pali koło tyłka, co Wy z tą niedzielą? Czas wolny, to sobie wszedłem na forum, nie można?

czym się w końcu zajmuje - produkcją oprogramowania dla warsztatów, dystrybucją odzieży czy nadrukami na koszulki?

Programy to na pewno, wiem, że szef coś działał z tymi nadrukami na koszulki, ale czy to była osobna firma nie wiem.

nawet na elektrodzie próbuje Pan prostować rzeczywistość ;) https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3324553-30.html

Czepiacie sie pierdół i przejaskrawiacie temat bardziej niż media. Żałuję, że ze względu na ochronę danych osobowych nie mogę pokazać zamówień na programy, które same wpływają od warsztatów do firmy na maila. Może klapki by Wam w końcu spadły z oczu. Niezadowolonych klientów jest naprawdę garstka, ci co tu piszą to naprawdę mały procent. Reszta nie pisze nie dlatego, że sobie olała temat "a bo to tylko 250zł", tylko dlatego że ma świadomość, iż nie ma na co narzekać bo program nie jest zły.

Ostatnia edycja:

leeroy15

SuperMechanior
Punktów
426
Miasto
Ostrowiec
Jakość sama się broni.... a dobry produkt nie potrzebuje reklamy (ani reklamacji ;) ).... Tyle w temacie.

A

Anonymous123

Mam świadomość, że jest kilka mankamentów w firmie, które zostaną poprawione,
Skoro planujecie poprawić wasz wizerunek w oczach klientów to prosze odpowiedzieć na pytanie:
Czy to w porządku i uczciwie przy sprzedaży przedstawiać autodate jako produkt gorszy od waszego a w momencie kiedy klient kupi i jest rozczarowany to mowicie- czego oczekujesz za takie pieniądze. Bo tak poza brakiem faktury i ogolnym olewaniem po zakupie to mam problem tylko do tego szczegółu. Czy nie prosciej by bylo powiedzieć klientowi, ze autodata to nie jest ale dla robiących starsze auta bedzie ok. I wszyscy zadowoleni. I wierz mi, mam rejestrację rozmów i ta wasza przedstawicielka wciska taki kit o tym super programie- porównywanie jakbym ja powiedział klientowi ze założę mu do bmw f01 wahacze maxgera bo to lepsze od lemfo i właściwie bez roznicy jak oe.

• Lubię to!
Punktów: MTM

Bunio001

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Parczew
W takim razie rozumiem że towar mogę zwrócić tak jak mnie zapewniano przed zakupem tak więc proszę o adres na który mogę odesłać program oraz numery telefonu na które mogę się kontaktować z wami istnieja

Ironlead

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Mysłowice
W takim razie rozumiem że towar mogę zwrócić

Może te linki pomogą ostatecznie rozwiązać kwestie zwrotów, bo widzę że zasady zakupu do firmy nie są dla wszystkich jasne:

http://di.com.pl/kupiles-telewizor-na-firme-nie-mozesz-odstapic-od-umowy-51393
https://poradnikprzedsiebiorcy.pl/-czy-zwrot-towaru-kupionego-przez-internet-jest-mozliwy

Czy to w porządku i uczciwie przy sprzedaży przedstawiać autodate jako produkt gorszy od waszego a w momencie kiedy klient kupi i jest rozczarowany to mowicie- czego oczekujesz za takie pieniądze.

Krótko - nie. Jako gorszy na pewno nie. Tak się składa, że zamawiał Pan swój program akurat u mnie i usłyszał Pan coś takiego? Bo ja akurat twierdzę, że jest to dobra alternatywa dla drogich programów właśnie takiego typu jak Workshop czy Autodata i tego sie trzymam. Co mówią inni pracownicy to nic mi do tego, każdy pracuje na swój własny rachunek, ma swoją etykę. Możliwe, że pod wpływem presji/emocji/chwili pada o parę słów za dużo, stąd te nieporozumienia. Mnie tego Pan nie zarzuci, bo jak tak na pewno nie mowię.

Bunio001

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Parczew
Gościu to czego przez telefon pani ładnie mówiła że w ciągu 30 dni mogę towar zwrócić bez podania przyczyny robicie z ludzi debili tylko że macie problem bo trafiliście na gościa który ma 3 nie byle jakich prawników w rodzinie i tak czy inaczej skończymy na drodze prawnej niby głupie 230zl a narobicie sobie problemów a o złej opinii nie wspomne choć i tak już tysiące ludzi chętnie by was zastrzeliło

selim

SuperMechanior
Punktów
297
Miasto
Sląsk
Gość jest pracownikiem. ..wiec mu to dynda .
Zastanawiam się co prawnicy mogą wnieść do sprawy? Ustawę zmienią?
Kiedyś mi się zachciało ścigać gnoja
za 400zl....chyba 100zl zabrakło by z tego sprawę zrobić
Policja umorzyła sprawę ze względu na niską szkodliwość społeczną.

Na moje oko. ...nic nie możesz
Pianę bić jedynie
Radzę jeszcze poczytać o reklamacjach pomiędzy firmami ....

Bunio001

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Parczew
Tylko że ja mam nagrana rozmowę z panią z tak zwana umowa ustna której nie dotrzymali i według innej ustawy jest to przestępstwo a jak widać słabo walczyłeś bo ja kiedyś zrobiłem w podobnej sytuacji sprawę gościowi o 130zl bodajże i wygrałem bez najmniejszego problemu kwestia tylko kasy i chęci bo właśnie większość ludzi po prostu machnie ręką i odpuszcza bo to przecież 200zl tylko owszem dla cb to 200zl ale dla nich 10 takich ludzi i już ładna sumka nie możemy dać się okradać ludzie co z wami ...

selim

SuperMechanior
Punktów
297
Miasto
Sląsk
Dobra wola sprzedawcy
Jak będzie zawziety , to sobie trzeba odpowiedzieć, czy gra warta świeczki

Mikidz

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
474
Parę lat temu kupiliśmy coś z tego 3n po namowach konsultantki. Miał być jakiś interfejs diagnostyczny z super programem i do tego jakaś auto-data. Przyszła jakaś zabawka typu ELM z chin za 10zł i do tego kilka programów na płycie niby z tej firmy 3n. Wyśmiałem jak to zobaczyłem, ale mówię "ok, zainstaluję i zobaczę chociaż tą auto-datę". No i tak, program się zainstalował, ale ni chu... nie połączył się z tym interfejsem ELM (czy co to tam było), do tego jakieś pozostałe programy (ani jeden nawet auto daty nie przypominał, w sumie do dziś nie wiem do czego one były).

Po kilku rozmowach telefonicznych pan na infolinii stwierdził, że:
1. nie dostałem jednej płyty gdzie jeszcze jakiś tam program był (nie dostałem jej do dzisiaj, a minęło kilka lat),
2: mam zainstalować program, gdzie on zdalnie połączy się z moim komputerem i mi to zainstaluje.
Czyli mam firmie krzak dać dostęp do mojego kompa, która zainstaluje nie wiadomo co i może wyciągnąć różne dane klientów... Padłem ze śmiechu. Reklamacji nie przyjmowali, paczki odsyłali spowrotem i twierdzili, że to moja wina, bo nie chcę im dać dostępu do zarządzania moim kompem :D

Także nie wiem czy to ta sama firma, czy zbieżność nazw... ale ja ok. 250zł spisałem na straty

PS. Fakturę dostałem :D

Punktów
0
witam wracam do tematu rozrządu forda 1.0 ecobost ,auto po wymianie wariatorów i paska rozrządu odpala , wchodzi na 2000 obrotów i koniec co robić ?

Do góry Bottom