• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Mustang USA 4.0 v6

Sobus1996

Początkujący
Punktów
0
Witam mam pytanie dotyczące wentylatora chłodnicy w mustangu. Wentylatory nie włączają się i wywala wodę. Wentylatory chodzą na krótko bezpiecznik ok , przekaźnik ok. Napięcie po stacyjce jest na przekaźnik po włożeniu przekaźnika napięcie spada do 0 czujnik temperatury nowy który jest chyba jeden bo żadnego innego nie widać.. walczył ktoś kiedyś z takim mustangiem ? Komputer steruje prądem na przekaźnik ?

Dodam jeszcze że po odpięciu czujnika miernik pokazuje 15v i wentylator załącza się

Ostatnia edycja:

Sobus1996

Początkujący
Punktów
0
Tak układ odpowietrzony na 1000% wszystkie węże gorące i chłodnica również

Sobus1996

Początkujący
Punktów
0
Przekaźników włożyłem już 4 na każdym to samo przed włożeniem przekaźnika prąd jest po włożeniu prąd spada do 0 na odpientym czujniku prąd nie spada wentylator wtedy chodzi

pawel2406

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1458
Miasto
łódź
bez schematu sie nie obejdzie -chyba
pytanie- dlaczego po założeniu przekaznika zanika prąd
i kolejne -15 v????

komar200

GWD
Punktów
1198
Miasto
grudziadz
Witam mam pytanie dotyczące wentylatora chłodnicy w mustangu. Wentylatory nie włączają się i wywala wodę. Wentylatory chodzą na krótko bezpiecznik ok , przekaźnik ok. Napięcie po stacyjce jest na przekaźnik po włożeniu przekaźnika napięcie spada do 0 czujnik temperatury nowy który jest chyba jeden bo żadnego innego nie widać.. walczył ktoś kiedyś z takim mustangiem ? Komputer steruje prądem na przekaźnik ?

Dodam jeszcze że po odpięciu czujnika miernik pokazuje 15v i wentylator załącza się
sprawdź czy termostat jest na miejscu i czy sprawny .

Sobus1996

Początkujący
Punktów
0
Samochód bez lpg a uszczelka jedna zrobiona tak sb życzył właściciel auta bo pił wodę. Sprawdzę ten termostat jeszcze

Do góry Bottom