• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Mycie podłóg w warsztacie

jarek_g60

SuperMechanior
Punktów
109
Miasto
Wojcieszyn
Ten Lavor jest za słaby, do mycia trzeba zamieść podloge, bo sie zapycha

Komornik

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
719
Wygląda ciekawie trochę się obawiam w nich wszystkich że ta szmata w moment będzie brudna chyba że to tak działa że się sama myje w pewnym sensie.

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Większość warsztatów ma zwykły beton na podłodze + na nim min. 1 cm ,,impregnatu,, olejowo-mineralnego (ziemia) i nie zawraca sobie głowy jakimś myciem podłogi, bo to niewykonalne...:p:D
Ode mnie masz :finger: za dbanie o czystość:D
Natomiast co do mycia, to u mnie mamy posadzkę z polerowanego betonu i raz na miesiąc wpada firma sprzątająca z przemysłowym odkurzaczem i myje... i to w zupełności wystarczy, aż do następnej wizyty:D
Wiadomo, że w miejscach gdzie może kapnąć olej- tzn pod podnośnikami- ścieramy to na bieżąco mopem.

Zimoon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
827
Miasto
Gdańsk
Ja mam beton nie impregnowany przyzwoitej jakości i powiem wam, że jeśli myje się i sprząta na bieżąco po każdym aucie to po 9 latach jak u mnie, niewiele kolorem odstaje od tego w miejscach nieuczęszczanych (pod wózkiem narzędziowym). Kwestia taka, że po każdym aucie sprzątamy zanim wstawimy kolejne. Klient depcze a my zamiatamy i jak trzeba myjemy, ściągaczka i już prawie sucho.

Ola99

Gaduła
Punktów
12
Miasto
Słupsk
Lepiej ogarnąć dobry środek do mycia i normalnie mopem jechać
U mnie w sumie się sprawdził brudpur i tenzi super green Specjal. Podłogę domywały idealnie. A raz na 2 tygodnie dobrze karcherem umyć. A jak ktoś chce myć hamownie to polecam brudpur plus szczoteczka na kiju :).l

kilex

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
87
Miasto
Lublin
Tu gdzie pracuję mamy takie duże szczotko myjki ale rzadko tego używamy, zazwyczaj płyn do mycia, szczotką na mokro, spłukujemy wodą i ściągamy ściągaczkami. Na posadzce epoksyd.

Do góry Bottom