• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Najmniejsze koszty utrzymania

aniaproblem

Początkujący
Punktów
1
Czesc. Mechanik ma mi założyć gaz do nissana almery i mowił ze załozy jakies tam podzespoły i moze mi załozyc jaki chce komputer. Kme , auto gaz centum , palakar albo lpgtech. Twierdzi ze na lpgtech bedzie najmniej paliło auto. czy to prawda czy mnie naciąga? pozdrawiam

aniaproblem

Początkujący
Punktów
1
dziekuje bardzo za odpowiedz a czy mozecie polecic jakaś firme o którą pytać? czy powinnam na coś zwrocic uwage przy zlecaniu montazu? pozdrawiam

soloriens

SuperMechanior
Punktów
74
odezwij się na p.w , więcej szczegółów o aucie potrzebuję aby precyzyjnie określić zestaw,choć znając te auta , mogę zaproponować zestawy z dwóch firm , moim zdaniem wiodących na rynku LPG

aniaproblem

Początkujący
Punktów
1
tzn kiedyś zapaliła mi się ta lampa alladyna ale mechanik kazał mi olać to olałam, a to ważne?:)

tzn kiedyś zapaliła mi się ta lampa alladyna ale mechanik kazał mi olać to olałam, a to ważne?:)

XM love Citroen

SuperMechanior
Punktów
114
Ważne, jedź do innego specjalistycznego serwisu samochodowego bo możesz swoim samochodem nadmiernie zanieczyszczać środowisko.

jurek1313

SuperMechanior
Punktów
245
Miasto
wólka
takie sprawy należy sprawdzać tylko i wyłącznie na SKP oni mają uprawnienia oraz odpowiedni sprzęt do tego typu badań .

aniaproblem

Początkujący
Punktów
1
nie no panowie... żartuje. Nie wiem mechanik zmienia olej w aucie nie mowił zeby było coś bardzo zle. Zakładam że jest dobrze:). Czy powiecie cos o tych firmach ? Tak naprawdę z tej oferty najbardziej mi pasuje firma kme i ten auto gaz bo jezdze czasem dalej a jak sami zauwazyliście auto nie jest nowe a oni oferują bezpłatną pomoc w róznych warsztatach w Polsce. Czy nadaje się któraś z nich do założenia?

Regaciarz

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
383
Ten samochód na wszystkich będzie chodził tak samo dobrze pod warunkiem chociaż minimalnego przyłożenia się do montażu gazu bo to samochód z kategorii nie wymagających i jeśli ktoś źle założy w nim gaz to powinien dostać nagrodę za specjalne zasługi ;)
Osobiście polecam staga bo jest to najpopularniejsza opcja i w awaryjnej sytuacji podczas wyjazdu wakacyjnego prościej znaleźć serwis do instalacji którą niemal każdy robi, nawet sporo mechaników, nie trzeba wtedy szukać specjalnego warsztatu.
Kme i LPG tech też są w porządku

Do góry Bottom