• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Najtańszy olej

Czeresniaa

Początkujący
Punktów
2
Miasto
Wiejca
Jak w temacie szukam najtańszego oleju nieważne jaki ważne tylko żeby był jasny. Chcę zejść z ceny żeby konkurencje wykosić a swoje zarobić. Przecież klient nie pojedzie do laboratorium żeby sprawdzić co to za olej. Zawsze leje najtańszy a jak klient chce lepszy to mu więcej liczę :) Zastanawiam się czy można lać olej rzepakowy czy ktoś lał już do silnika i może coś powiedzieć w temacie. Myślę że będzie dobrze bo do traktora dolewam do paliwa i wtryski nie siadają. W sprawach intymnych też się dobrze sprawdza poślizg jest dobry :)

wojtis94

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
177
Miasto
Warminsko maz.
Ja już dawno wlewam najtańszy olej pół na pół z rzepakowym i nie ma problemów wszyscy zadowoleni

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1896
Miasto
Koszęcin
Narazie podkablowalem do Pani z geografii
—————————————————————————
A wracając do tematu. Serio kiedyś chłopu przez telefon powiedziałem kup najtańszy i wlel. Pojawił się po 2 tygodniach i serio jeździł na rzepakowym z biedronki. Mowa o oleju do silnika

Ostatnio edytowane przez moderatora:

michal_michal

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
149
Jak ktoś ma warsztat na wsi to sprawdza się topienie smalcu. Lepiej niż na Liquy Moly z molibdenem
jeździ

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
588
@heniek1000 Weź no zobacz typa :D
Tak, żeby mnie kujnął widłami. Mnie potrzebne ;)

Poza tym Czereśnia to mój człowiek, widzę. Ma łeb na karku i nie owija w bawełnę. Mówi szczerze chłopak jakie są realia na warsztacie:cigar:
Zawsze leje najtańszy a jak klient chce lepszy to mu więcej liczę

Tylko patrzeć, jak się ktoś odezwie z YouTuba...będzie "spowiedź mechanika" i 2 mln odsłon lekko.

Czeresniaa

Początkujący
Punktów
2
Miasto
Wiejca
Narazie podkablowalem do Pani z geografii
—————————————————————————
A wracając do tematu. Serio kiedyś chłopu przez telefon powiedziałem kup najtańszy i wlel. Pojawił się po 2 tygodniach i serio jeździł na rzepakowym z biedronki. Mowa o oleju do silnika
No i nic mu się nie stało

To ja ku...a gupi Motula w beczkach kupuje .... :)
Szkoda przepłacać
Po zdjęciu wnioskuję że to Zenek Martyniuk także nie zaczynaj z nim bo ma plecy
Zenek to jest największy polski artysta no może D_Bomb ma lepszą twórczość. Lubię jeździć po mieście swoją Bejką z otwartą szybą łapa na kierze na godzinie 12 muza na full. Disco-Polo = BMW

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
588
@Czeresniaa dolewasz coś klientom do płynu hamulcowego? Tak żeby później wrócili za 1000km?
Potem pole do popisu masz....zaciski, tarcze, klocki, czujniki, serwa...pompa ABS etc. ;)

Moment i chałpa z basenem stoi.

Czeresniaa

Początkujący
Punktów
2
Miasto
Wiejca
@Czeresniaa dolewasz coś klientom do płynu hamulcowego? Tak żeby później wrócili za 1000km?
Potem pole do popisu masz....zaciski, tarcze, klocki, czujniki, serwa...pompa ABS etc. ;)

Moment i chałpa z basenem stoi.
Kto robi jakieś czujniki pompy panie takie rzeczy tylko w ASO. płyn hamulcowy wymienia się tylko w zbiorniczku bo inaczej hamulce się zapowietrza i potem słabo hamują
Jak ktoś ma warsztat na wsi to sprawdza się topienie smalcu. Lepiej niż na Liquy Moly z molibdenem
jeździ
Smalec nie nadaje się do silnika bo jaj silnik wystygnie to smalec stwardnieje i pompa nie zassie i panewki poleca. Do skrzyni tez się nie nadaje bo będą biegi ciężko chodzić na zimnym jedynie w moście może być. Rozmawiałem o tym z ojcem i bratem a wiec to prawda

Żeby potwierdzić ze jest to bezpieczne podam przykład mój przyjaciel co tez ma warsztat i to całkiem blisko robi auta ciężarowe i już od dawna leje olej rzepakowy mieszając z przepracowanym w ilości 2:3 żeby za jasny nie był a do takich starych samochodów nawet słonecznikowy. Ja na razie leje tylko rzepakowy z pierwszego tłoczenia do zwykłych osobówek i to do takich co jeżdżą koło komina do BMW i busów na razie nie leję zobaczę ile silniki będą wytrzymywać.
Tak, żeby mnie kujnął widłami. Mnie potrzebne ;)
Bez przesady poradzę sobie gołymi rękami ćwiczę MMA i jestem dobrze zbudowany. Widełki są pod ręka ale na takich jak ostatnio przyjechał koleś z kosą ze mu opony podmieniłem no to wziąłem widełki to tak szybko uciekał ze nie mogłem go dogonić :) Ma szczęście ze jestem masywnym facetem i nie biegam zbyt szybko

Czeresniaa

Początkujący
Punktów
2
Miasto
Wiejca
Spoko sprytu też nie brakuje tyle że nie biegam jaj zając a masa jest potrzebna bo praca na roli jest ciężka

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
Tak czytam i myślę sobie że Greta będzie z was dumna, wyprzedziliście UE, oni dopiero zaczynają wprowadzać olej rzepakowy nieśmiało mieszać z ON a wy już zastępujecie nim olej silnikowy :happy: brawo
Automatyczne połączenie postów:

Tylko jest jeden problem, słyszałem że krowy pierdząc i bekając emitują kilkadziesiąt razy więcej CO² niż samochody, pozostałe zwierzęta podejrzewam że też także jak produkcja oleju rzepakowego i alkoholu ruszy pełną parą to wrócimy do punktu wyjścia...

Do góry Bottom