• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

NARZĘDZIA DO WARSZTATU JAKIE?

Danielo

Nowy
Punktów
0
Witam!
Szukam narzędzi żeby uzbroić swój warsztat. Mam pewne typy i chciałbym żebyście coś powiedzieli mi o tym sprzęcie, co kupić czy warto to kupić czy może wymienić na jakiś inny lepszy sprzęcik.
Poniżej podaję listę i moja prośba zerknijcie na nią i podpowiedzcie czy warto to kupować czy może zmienić na coś innego.
KOMPRESOR WAN 240L/10 BAR
KLUCZ PNEUMATYCZNY YATO 2600NM YT-0960
KLUCZ PNEUMATYCZNY 1/2 ADLER AD-VGL 2209
SMAROWNICA PNEUMATYCZNA ASTA POP 13
PODNOŚNIK PODUSZKOWY NORTEC 3,5 TONY
KLUCZ DYNAMOMETRYCZNY HONITON 20-210 Nm
WÓZEK Z WYPOSAŻENIEM GT-TOOLS GT-220
WKRĘTARKA MAKITA 14,4V 6281DWAE
Proszę o szybkie odpowiedzi:)

www.MOTOBAJ.pl

SuperMechanior
Punktów
14
Miasto
Mrągowo
www.MOTOBAJ.pl
Witam

Danielo , to zależy też od tego ile za to płacisz. W kompresorach jest np. taka sytuacja, że
w zalezności od ceny kopresor pracuje 80/20, czyli 20%czasu pracuje, 80% musi odpoczywać.
Jak dasz więcej kasy, ten % się zmienia. Ja ostatnio swojemu mechanikowi sprzedałem WALTER
i jest bardzo zadowolony. Ma 10/90.
Reszta narzędzi to znane firmy, ale my pracujemy na SATA i VIGOR.

Koster_Wawer

Gaduła
Punktów
6
Miasto
Warszawa-Wawer
z kompresorem to zalezne do czego potrzebujesz (jaka wydajnosc bo nie znalazlem) jesli tylko do pistoletu pneumatycznego , przedmuchiwania itd to ci starczy nie musisz miec zajebistego ale jesli myslisz o + wulkanizacji jakies piaskowania itd to juz trzeba tak jak kolega wyzej napisal ( ja mam alup , do mechaniki :) plus piaskowanie i tak na 80 % wystarcza )
po za kompresorem
klucze dynamometryczne spoko
wkretarka b.dobra szybkie ladowanie mocna dobra firma
klucz yato ok choc kupilbym cp ale tez inna cena
wozek to nie mam pojecia nie mialem do czynienia - jade na toptul-u , tengu , snapie, yato,
podnosnik spoko
wogole to uzywane czy nowe ?
kluczy dynamometrycznych tylko nie bierz uzywanych :)

Danielo

Nowy
Punktów
0
Witam

Danielo , to zależy też od tego ile za to płacisz. W kompresorach jest np. taka sytuacja, że
w zalezności od ceny kopresor pracuje 80/20, czyli 20%czasu pracuje, 80% musi odpoczywać.
Jak dasz więcej kasy, ten % się zmienia. Ja ostatnio swojemu mechanikowi sprzedałem WALTER
i jest bardzo zadowolony. Ma 10/90.
Reszta narzędzi to znane firmy, ale my pracujemy na SATA i VIGOR.[/quot
www.MOTOBAJ.pl na kompresorku zależy mi żeby był dość wydajny. Około 4-5 tysi brutto żeby mnie wyniósł. Wogóle mam do przeznaczenia na te narzędzia 20 tysięcy i chcę coś w miarę kupić dobrego. Wiadomo że z najwyższej półki to nie będzie ale najbardziej zależy mi na kompresorze i kluczach pneumatycznych. Potrzebuję jeszcze podnośnika pneumatycznego 22 tony, prasy hydrauliczno pneumatycznej minimum 30 ton i zlewarko wysysarki

z kompresorem to zalezne do czego potrzebujesz (jaka wydajnosc bo nie znalazlem) jesli tylko do pistoletu pneumatycznego , przedmuchiwania itd to ci starczy nie musisz miec zajebistego ale jesli myslisz o + wulkanizacji jakies piaskowania itd to juz trzeba tak jak kolega wyzej napisal ( ja mam alup , do mechaniki :) plus piaskowanie i tak na 80 % wystarcza )
po za kompresorem
klucze dynamometryczne spoko
wkretarka b.dobra szybkie ladowanie mocna dobra firma
klucz yato ok choc kupilbym cp ale tez inna cena
wozek to nie mam pojecia nie mialem do czynienia - jade na toptul-u , tengu , snapie, yato,
podnosnik spoko
wogole to uzywane czy nowe ?
kluczy dynamometrycznych tylko nie bierz uzywanych :)

Koster_Wawer narzędzia chcę nowe. Kompresor potrzebuję do tych narzędzi żeby dawały radę np. odkręcić śruby kół przy ciężarówce więc 10 bar raczej potrzeba. Tak jak napisałem powyżej najbardziej zależy mi na dobrym kompresorze i kluczach pneumatycznych

Koster_Wawer

Gaduła
Punktów
6
Miasto
Warszawa-Wawer
wiec poszukaj najlepiej takiego ktory bije jek najwiecej na min nie wiem jak tam jest z ciezarowkami jake momenty trzeba miec na pistolecie ale napeno wieksze niz osobowki zatem bedzie potrzebowal powietrza a ten adler moim zdaniem nie ma 1350 momentu za ta kase .... yato byc moze , dla porownania toku i cp niby tyle samo momentu a cp czuc ze duuuzo mocniejszy.
Niestety jesli chcesz dobry sprzet ale nie gorna polka to i tak duzo wiecej wydasz niz na to co wymieniles
Do mechaniki osobowej starczy do ciezarowek watpie ale oczywiscie to tylko moje zdanie

Do góry Bottom