Witam. Planuję otworzyć własny warsztat i chciałbym się dowiedzieć jaki polecacie sprzęt do 100 tys. zł gdyż planuję wziać dotację i muszę zrobić biznes plan. Planuję narazie mieć dwa stanowiska i naprawiać wszystkie marki samochodów. Najbardziej interesuje mnie jaki polecacie komputer diagnostyczny, urządzenie do geometrii, montażownicę i wyważarkę, sprzęt do klimy (nie wiem czy jest sens iść w to czy kasę zainwestować w coś innego) oraz inne narzędzia. Podstawowe narzędzia posiadam typu: zestawy kluczy, narzędzia do pomiaru ciśnienia sprężania, oleju, benzyny, zestaw do wciskania tłoczków hamulcowych, wymiany sprzęgieł SAC. Myślę te pieniądze przeznaczyć na dobry drogi sprzęt którym popracuję lata, a później jak zacznę zarabiać to na bieżąco drobniejsze, tańsze narzędzia, gdyż trudniej będzie mi odłożyć większą kwotę na drogie narzędzie które będzie odrabiało się latami (chyba rozumiecie o co chodzi). Jaki tester diagnostyczny polecacie (możliwości)? Jak wyglądają opłaty (jednorazowa czy abonament)?