• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

narzędzia pneumatyczne

garnuch

SuperMechanior
Punktów
4
Miasto
Lublin
kupię w dobrym hajsie:
bałwanek z trzema poduszkami
grzechotka pneumatyczna na 1/2 i 1/4 cala
mini szlifierka pneumatyczna dotrudno dostępnych miejsc

wyderka

SuperMechanior
Punktów
-77
Na allegro i w sklepach mają tyle tego że nawet to sprzedają.

lucasz

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Warszawa
Ja ostatnio obłowiłem się na promocji w jednym z większych marketów budowlanych. Warto śledzić promocje, bo czasem można kupić na prawdę przyzwoity sprzęt za grosze. Mi tam zawsze czegoś brakuje w warsztacie, ale i tak już jestem dobrze wyposażony w różne sprzęty.

maxiu3c

Nowy
Punktów
0
Miasto
Kalinowa

kojak2464

SuperMechanior
Punktów
45
Miasto
Kłodzko
Witam, czym smarujecie klucze pneumatyczne, bardziej mi chodzi o taką mini olejarke, olej silnikowy się nada 10w40, 5w30, czy trzeba specjalny olej do narzędzi pneumatycznych?

samspec13

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
646
Miasto
europolonia
10w40, 5w30, czy tr
Bardziej poleciłbym maszynowy,ale 5w , czy 0w30 terz może być. Do pneumatów masz specjalny olej, ale te zastępzaśmiecając narzędziach. też swoje zrobią. Ja preferuję naolejacze bezpośredno przy narzędziu . Powody przynajmniej dwa. Naolejacz przy kompresorze zasyfia przewody pneumatyczne i druga strona niszczy te zaśmiecając narzędzia. Natomiast osuszacz wskazany przy wyjściu z kompresora.

romeocars

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Łódź
specjalne oleje, to tylko dla zysku sklepów i producentów, jak zalejesz zwykłym olejem to też będzie wszystko w porządku :)

DyziekVW

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
396
Miasto
Prudnik Opolskie
Ja mam buteleczke taką 10ml z końcówką do zakrapiania i raz na dwa dni wpuszczam przez szybkozłaczke pare kropli, olej syntetyk albo sprężarkowy tylko troche rzadszy.Stosowalem też olej do 2T półsyntetyk czerwony ale padły mi oringi w pneumacie i sie zastanawiam czy to miało jakiś zwiazek :)

Do góry Bottom