• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Narzędzia warsztatowe zakup

Luk2258

Nowy
Punktów
0
Miasto
Łobez
Witam wszystkich jestem nowy na forum. Tak jak w temacie zastanawiam się na zakupem narzędzi warsztatowych. Chodzi o zestaw grzechotek, kluczy, wkrętaków, szczypiec. Generalnie jaką byście firmę polecali. Do tej pory mam zestaw w SATA nasadowe i płasko-oczkowe jednak moim zdaniem stosunek jakości do ceny daleki. Ostatnio wpadła mi w ręce oferta firmy Neo tools. Dają 25 lat gwarancji i cena stosunkowo niska. Zastanawiam się jeszcze nad Vigor, Yato. Niestety Beta przerasta moje obecne możliwości. Narzędzi używam w warsztacie 8h dziennie. Co byście jeszcze polecili???

Tomekg109

Nowy
Punktów
0
Miasto
KosZalin
Witam. Podejmę się pod temat. Czy ktoś z Państwa używał narzędzi marki " Corona" ? Jeżeli tak prosiłbym o obiektywne opinie.

remexon

Początkujący
Punktów
0
Jeśli chodzi o narzędzia Corona to nie polecam wkrętaków takich do pobijania. Podkusiło mnie kupić zestaw i lipa. Strasznie miękkie, ogólnie badziew. Nasadki długie 1/2" i 1/4" dają radę, ale używane nie za często.
Polecam narzędzia Facom. Pracuję nimi od wielu lat i nigdy się na nich nie zawiodłem, ale cena odpowiednio wyższa.
Pozdrawiam

Tomekg109

Nowy
Punktów
0
Miasto
KosZalin
Czyli narzedzia marki corona łatwo można uszkodzić. Dziękuję za wypowiedź.
Cena = jakość. Nie ma okazji :)

greghorn

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
427
Miasto
Miechów
Witam. Podejmę się pod temat. Czy ktoś z Państwa używał narzędzi marki " Corona" ? Jeżeli tak prosiłbym o obiektywne opinie.
Mam parę nasadek z "Corony" 3/4 cala. Często współpracują z calowym pneumatem i przejściówką na z cala na 3/4, powiem szczerze jeszcze żadnej nie rozerwałem. Mam też zestaw kluczy płasko-oczkowych i też nie mam im nic do zarzucenia.
Musisz pytać o konkretne narzędzie, ta marka to prawdopodobnie import z Chin (jak większość tego co jest teraz sprzedawana) i w zależności kto im dane narzędzia robi, taka jest jakość.

Tomekg109

Nowy
Punktów
0
Miasto
KosZalin
Dziękuję za odpowiedź.
Większość narzędzi średniej półki cenowej to firmy handlowe, zamawiający narzędzia w chinach.
Widziałem klucze płasko-oczkowo ( marki średniej półki - tańsze ), które różniły się tylko logiem producenta.

Co do corony:
Klucze oczkowo-odgięte,
Nasadki, grzechotki pokretla imbusy itd na sztuki.
Narzędzia do użytku prywatnego przy samochodzie i maszynach rolniczych, czyli rzadko ale z wykorzystaniem młotków i rur jako przedłużek :) czasami także używane jako młotek czy przecinak.

Do góry Bottom