• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

nawiew nie działa audi q7

audiq7

Początkujący
Punktów
0
Miasto
sidłowo
cześć nie działa mi nawiew w audi q7 4,2 fsi 2010r 4 strefowy nawiew gdzies tu czytalem coś na ten temat ale piszą ze jest tylko jeden silniczek ale na chłopski rozum jezeli w aucie siedzą 4 osoby i każda z nich ustawia sobie inną moc dmuchawy to myslę ze powinny być 4 silniki a nawiew działa tylko na szóstą i siódmą osobe,tzn bagażnik normalnie oddałbym do serwisu najbliższy termin na za miesiąc

audiq7

Początkujący
Punktów
0
Miasto
sidłowo
nie dowiedziałem się niczego ! kiedy pytam o q7 otrzymuję odpowiedz o jakimś citroenie jeżeli ktoś porównuje citroena do q7 owy nie wie w jakim świecie żyje

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Raczej że jego auto porównujesz do jakiegoś Citroena. A konstrukcja dmuchawy jest identyczna silnik pradu stałego komutatorowy.:D;)

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ

audiq7

Początkujący
Punktów
0
Miasto
sidłowo
Więc ja pczekam ten miesiąc,faktycznie serwis w Polsce powiedział mi tylko ze iak przyjadę to mi pomogą.
Panie Stanisławie ja żyję w swoim swiecie (MATRIX) dzięki za kontakt ;-)

i no popsuła się mimo tego ze ma dopiero 72,000 przelatane

maxsslko

SuperMechanior
Punktów
297
To proste jak pałowanie, wykonczyl sie sterownik zintegrowany z wentylatorem i to czesta usterka np w cayenne. A cayenne pod blacha to q7 toczka w toczke. Wentylator nowka to ok 600pln febi czyli taki jak oryginalny, zamontrowany nad nogami pasazera. Kup nowy i po prostu wymien. Nie jest to wielka sztuka i pytanie o takie rzeczy na forum czy calej masie informacji dostepnych z wujka google to przesadyzm.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
A ja wam coś powiem ... Moje audi ma 380 000 km i wentylatora dmuchawy nie wymienialem jeszcze :)

maxsslko

SuperMechanior
Punktów
297
Ja nie miałem ałdicy, nie placze z tego powodu;p Audi/Vag to po*** systemy sterowania turbinami, dziwne uklady wtryskowe na pompkach, ect ect. Dla mnie to szatan w blaszanym pudelku, najlepsze sa skrzynie w nowym pasku 1.4tsi, zywcem wyjete z polo 6n z malutkimi 60konnymi benzynami.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
stare audi konstruowane były z ogromna starannością i chlubą konstruktorów były trwałe niezawodne konstrukcje ale teraz to samochod powinien wytrzymać rok po gwarancji i ok 200 kkm , tak jest we wszystkich konstrukcjach elektroniki itp.

Do góry Bottom