• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Nie działa lampka bagażnika VW Caddy III (żarówka sprawna)

Falisty

Początkujący
Punktów
0
Hej.
Żarówka sprawna - zmierzona miernikiem. Mowa o tej żarówce z lewej strony - na boku. Brak napięcia na wtyczce. Reszta oświetlenia działa. Jakieś pomysły? Bezpiecznik?

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1104
Miasto
...Seksu i biznesu...
Troche tworczej inwencji trzeba wykazac od siebie.
Słyszsłes o metodzie po nitce do kłębka?jak nie działa żarówka a jest dobra czyli ze swieci na innym odbiorniku a w tym nie.To co może być jeszcze nie tak....nosz kur...ka wodna,możliwości wachlarz.moze super szczur wewalil sie do kabiny i przeżor akurat ten przewód od tej lampki.;)

Falisty

Początkujący
Punktów
0
Dziękuję za konstruktywne podpowiedzi rozwiązania problemu ;-) Spodziewałem się raczej schematu instalacji, podpowiedzi czy zapala się razem z górną lampką,czy ma obwód zamykany przez osobny czujnik lub czy posiada osobny bezpiecznik? (ten samochód mam od pięciu dni i nie wiem jak było wcześniej?)
Może tym razem jakiś mechanik się wypowie?

Mikidz

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
474
Tu nie trzeba mechanika. Dzieci w przedszkolu mają trudniejsze klocki do zabawy niż ten przypadek.

Schemat instalacji żarówki bagażnika... serio?

Falisty

Początkujący
Punktów
0
Ręce opadają, proszę czytać ze zrozumieniem albo wpuścić rodziców przed komputer. Na co dzień projektuję rafinerie...więc ogarniam "działanie żarówki".

Falisty

Początkujący
Punktów
0
Proszę tylko o schemat elektryczny CADDY III aby odszukać przyczynę braku napięcia na wtyczce....czy to zbyt wielka prośba?

Do góry Bottom