• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Nie działa pilot CZ

zwiroo

Bywalec
Punktów
1
Witam,
Dziś próbując otworzyć auto kluczykiem okazało się że nie działa, próbowałem dwoma kompletami plus wymienione baterie i ani drgnie dodam, że kluczykiem nie otworze gdyż zamek się obkreca. Próbowałem w każdym miejscu przy aucie, wczoraj normalnie działało dziś lipa... Centralka nie jest oryginalna z tego co zauważyłem jest w drzwiach i jakis zamiennik (tak już miałem gdy auto kupiłem). Jeśli to coś da to marka to Peugeot 607. Jak mogę dostać się do auta?

Encore

Moderator
Porady
1
Punktów
581
Pompka+kliny + drut lub młotek :p

A bagażnik nie otworzysz?

Ostatnio otwierałem Citroena Nemo drutem (zagiętym w haczyk) i 1 klinem około 5-10minut mi zajęło

zwiroo

Bywalec
Punktów
1
Bagazik na przycisk elektryczny. Mówisz drutem przez szybę? Próbowałem szybę w dół pociągnąć i nici z tego

Encore

Moderator
Porady
1
Punktów
581
Bagazik na przycisk elektryczny. Mówisz drutem przez szybę? Próbowałem szybę w dół pociągnąć i nici z tego
nie przez szybę tylko odgiąć drzwi, zablokuj klinem drewnianym drzwi między drzwiami a uszczelką i wsadź druta i manewruj do klamki, tylko ostrożnie, żebyś sobie uszczelki nie uszkodził z czuciem.

zwiroo

Bywalec
Punktów
1
Przy zamknietym centralnym szarpniecie za klamke otworzy drzwi ?

Próbowałem drzwi odgiąć i na prawdę są strasznie sztywne

Encore

Moderator
Porady
1
Punktów
581
Przy zamknietym centralnym szarpniecie za klamke otworzy drzwi ?

Próbowałem drzwi odgiąć i na prawdę są strasznie sztywne
Są sztywne ale do zrobienia, zaczynaj od ranta (rogu drzwi) i zablokuj klinem na rogu drzwiach, drugim klinem przesuwaj się ku środkowi drzwi aż będziesz miał wystarczającą szparkę. Szarpnięcie za klamkę otworzy drzwi.

zwiroo

Bywalec
Punktów
1
Spróbuję tak zrobić jutro, ale czy uda się drutem tak pociągnąc by klamka poszła ku wnętrza auta ?
Co do aku to troszke dziwne bo ma 3 lata, no ale różnie bywa...ogólnie ładnie odpalało autko co każdą zime jak i wczoraj, a może jakiś sposób na otwarcie maski jest ? Od strony grilla linki niestety nie widac :(

Encore

Moderator
Porady
1
Punktów
581
Spróbuję tak zrobić jutro, ale czy uda się drutem tak pociągnąc by klamka poszła ku wnętrza auta ?
Co do aku to troszke dziwne bo ma 3 lata, no ale różnie bywa...ogólnie ładnie odpalało autko co każdą zime jak i wczoraj, a może jakiś sposób na otwarcie maski jest ? Od strony grilla linki niestety nie widac :(
z maską będzie ciężko, kombinuj z drutem zrób haczyk lub pętlę na końcu, jak zahaczy to szarpnij. innego raczej sposobu nie ma jak od strony drzwi (drut) lub bagażnik, no chyba, że wybierasz narzędzie nr 2 młotek sekunda dwie otwierania :p

zwiroo

Bywalec
Punktów
1
Radio grało całą noc.
Nie możliwe gdyż po wyjeciu kluczyka radio się wyłącza, tak samo jak i światła po zamknieciu auta gasną
z maską będzie ciężko, kombinuj z drutem zrób haczyk lub pętlę na końcu, jak zahaczy to szarpnij. innego raczej sposobu nie ma jak od strony drzwi (drut) lub bagażnik, no chyba, że wybierasz narzędzie nr 2 młotek sekunda dwie otwierania :p
Spróbuję najpierw maskę otworzyć, później z drzwiami powalczę :D

zwiroo

Bywalec
Punktów
1
Auto otwarte , ale ktorys z akumulatorów siedzi nawet na desce pokazuje info "małe napięcie" pod maską wymieniany 3 lata temu , w bagażniku 44A nie wiem kiedy, ale na pewno ja tego nie robiłem...w dodatku oswietlenie w środku słabo swieci

Do góry Bottom