• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Nie kupuj chińskich montażownic - OSTRZEŻENIE

carlab

Nowy
Punktów
0
montazownica ats 2203d wady fabryczne

film

przez pół roku używam chińskiej montażownicy ATS 2203D - naprawdę żałuję, że ją kupiłem - film zamieszczam w celach informacyjnych - dosyć, że maszynę trzeba codziennie kontrolować to jeśli się coś popsuje, części w serwisie PHU szczepan są tak drogie, że niemal nie opłaca się tego naprawiać. Części kupuję od włoskich maszyn od innego dostawcy. Nie wysyłaj popsutej maszyny do serwisu bo słono za to zapłacisz. Posądzą Cię o ingerencję w maszynę i wystawią fakturę.

Robi się tak. Ale ja uczyłem się na własnych błędach.
Zauważasz wady fabryczne, popsuło się coś. Wysyłasz nie do serwisu głównego ale do serwisu dystrybutora włoskich maszyn. Oni naprawiają za kilka tysięcy złotych.
Wystawiają fakturę dystrybutorowi chińskich maszyn. Ty nie płacisz nic. Oni chyba też załatwiają rzeczoznawcę.

Maszyna musi być w użyciu. Nie daj się nabrać.
Śmiać mi się chce, jak widzę na allegro startery wulkanizacyjne za 20 000zł
Ja za tego ats z ramieniem dałem 8 000zł z naprawami i częściami już 9000zł a napraw nie widać końca.
Za ponad 10 000zł miałbym zwykłego Boscha.
Pozdrawiam.
Nikt nie przyzna się, że mu maszyna mu się psuje, bo klienci tego nie powinni wiedzieć. Ale ja mam naprawdę dosyć.

norbi666994

SuperMechanior
Punktów
34
Dlaczego kupiłeś chińską maszynę? Przypuszczam: bo była niska cena. No to teraz masz...

mateusek

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
183
Miasto
Dublin -Kraków
u nas w robocie tez mamy podobną nikt z niej nie robi bo lipa i te aluminiowe pedały ktore sie łamią bardzo czesto :D

qbaradom

SuperMechanior
Punktów
86
Miasto
Radom
Dlatego kupiłem Ravagolli (montażownica i wyważarka) z 2004 roku za 8 tys i części mam
od ręki a robią już 4 sezon i nic się nie dzieje.
Więc zamiast chińczyka kupuje się tylko Włoskie albo Polskie maszyny, robi się serwis i problem z głowy.
Wiem że drożej ale nawet używane są super.

BPbartek

SuperMechanior
Punktów
11
Miasto
Kosmos
Koledzy a ja kupiłem w tamtym roku montazownice sicama i wywazarke unitrol 2012 jakos tak,i kazdy mi odradzał bo sa to maszyny z 2000r ale na razie nie narzekam.Na poczatku wywazarka cos szwankowala ale opanowałem temat i teraz jest ok,a dałem za te dwie maszyny 4200zł i juz połowe sie wróciły .

MCmarcincibis

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Gliwice
Panowie nie mogę pojąć dlaczego fachowcy nie sprawdzą cen najlepszych maszyn za nim kupią jakiś tani szmelc... Jestem przedstawicielem marki Corghi i często jak rozmawiam z klientami to okazuje się, że kupili używany sprzęt albo marki Bolek i Lolek a gdyby dopłacili parę złoty to mieli by nową markową maszynę na gwarancji...

opomax

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Sulejówek
Temat stary i często powtarzany.. tak to jest jak człowiek się łasi na super okazję :) U nas w sklepie żeby klient uniknął takich przygód sprzedajemy produkty znanych i cenionych producentów - Butler, Werther, Nortec, Unitrol.. Zgadzam się z Panem wyżej lepiej dopłacić ale pracować na profesjonalnym sprzęcie, który posiada serwis itp.

maxsslko

SuperMechanior
Punktów
297
Ja szukałbym kogos kto mi ogranie CEMB C65 z pneumatycznym uchwytem. Kupilem wieki temu, sprawna niby byla ale teraz jak ja wlaczylem to cicho i glucho. Obczailem temat, lezy raczej procesor ktory potrafi zgubic pamiec wiec pytanie, da sie zamontowac elektronike z innej wywazarki? Zasady te same, czujniki te same. Ta jest fajna bo ma ten uchwyt na powietrze, zakladasz i nie szukasz nakretek, pyk i zamocowane:D

Adam Gmail

SuperMechanior
Punktów
23
A czy szukałeś importera CEMB na Polskę. Pewnie serwis w Polsce istnieje skoro tyle tych maszyn po warsztatach.
Wujek google i znajdziesz.

piter007

Gaduła
Punktów
4
Miasto
kraków
na tych sprzętach nie ma co oszczędzać mam magnetimarelli 5-rok montazka z ramieniem do niskich profili +wyważarka z ręką na sercu każdemu polecam w sezonie nie mały przerób i śmiga jak w dniu zakupu !!

phu_szczepan

SuperMechanior
Punktów
8
Miasto
Jabłonna-Majątek
sklep.redats.pl
Dzień dobry,

nawiązując do postu założyciela tematu. Jeżeli maszyna jest ma wadę fabryczną to Klient nigdy nic nie płaci za naprawę. W ramach napraw gwarantujemy:
- niezbędne części
- transport do serwisu i z powrotem (kurier)
- robociznę

Za powyższe Klient nigdy nie płaci nawet złotówki!

Tak samo działa to w okresie obowiązywania gwarancji na sprzęt.

Pozdrawiam
Tomasz
PHU Szczepan

Do góry Bottom