• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Nie mogę zgasić silnika

Agricola

Początkujący
Punktów
0
Cześć mam rovera 825 D z 1995r mam problem nie mogę zgasić silnika mogę wyjąc kluczyk ze stacyjki a silnik dalej pracuje na wolnych obrotach spokojnie jak zawsze , tylko tyle że w żaden sposób nie chce zgasnąć, musiałem go zadławić już parę razy na biegu, co to może byś ? elektro zawór jakiś ,gdzie szukać problemu Pozdro

komar200

GWD
Punktów
1198
Miasto
grudziadz
Kontrolki gasną ? Możliwe że stacyjka lecz mimo wszystko poponowałbym zaprowadzić auto do mechanika bo jak masz gdzieś usmażone kable to jeszcze spalisz to wozidło.

Agricola

Początkujący
Punktów
0
Tak wszystkie kontrolki gasną nic się nie świeci a silnik pracuje. Właśnie ten problem mam nie pierwszy raz z rok temu miałem tak samo to też nie dałem sobie z nim rade sam poszedłem do mechanika i wymienił elektrozawór ,a teraz problem powrócił ,to się zastanawiam czy te elektrozawory takie kiepskie są , czy mechanik się nie wyznał , i się zastanawiam czy warto iść znowu płacić...
Jak czytałem po necie to ten elektrozawór jest w pompie ?. ale ponoć lubi się też zacinać iglica w zaworze…. Stacyjka też może być ?..

Agricola

Początkujący
Punktów
0
Jeszki to goguś interesuje , to byłem u swojego mechanika i stwierdził ze ten przekaźnik szwankuje , a zdobycie go to też nie łatwa sprawa . i kazał mi poszukać sobie dobrego elektronika co się zna na starej elektronice i go nie popsuje żeby go zregenerować , teraz jestem na tym etapie napraw , to dlatego podobno miałem problemy z zapalaniem ,gąsieniem silnika i kontrolka abs. , (może ktoś mieszka w Anglii i coś takiego widział) . Pozdro

Do góry Bottom