• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Nie odpala e46 320d

Dami2416

SuperMechanior
Punktów
3
Miasto
Sandomierz
Witam. Auto to e46 2001r 320d 136km . rozbiegal sie silnik zaraz po rozbieganiu zostal zaduszony. Olej jest, kręci z kompresją nie mierzylem jeszcze, z węza od intercoolera wylecialo trochę oleju wstępna diagnoza turbo. Postało kilka dni i nie chce odpalic błąd tylko obwód sterowania swiecy zarowej. Na plaku nie probowalem. Rzeczywisty poczatek wtrysku O TDC Obroty z walu widzi obroty pompy tez widzi. Po poluzowaniu wtryskiwacze wydaje mi sie slabe cisnienie.

Ostatnia edycja:

Mesiek

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
469
Miasto
PLE
Może warto zacząć od plaka. Żeby było wiadomo jakie są straty.

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom
Wydedukowałem że to B-ędziesz M-iał W-ydatek.

mar.wo

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
255
Miasto
Racibórz
obdstarpolska.com
Chłopie, tak piszesz, że ciężko to przeczytać a chcesz pomocy. Już tyle razy o tym mówiliśmy, nie odpowiadamy na takie teksty. Takie niechlujstwo świadczy o braku szacunku dla czytających.

Dami2416

SuperMechanior
Punktów
3
Miasto
Sandomierz
Wydedukowałem że to B-ędziesz M-iał W-ydatek.
Wydatek w postaci regeneracij pompy.
Zbieg okoliczności rozbiegania i uszkodzenia pompy?

Chłopie, tak piszesz, że ciężko to przeczytać a chcesz pomocy. Już tyle razy o tym mówiliśmy, nie odpowiadamy na takie teksty. Takie niechlujstwo świadczy o braku szacunku dla czytających.
Niechlujstwo tzn.? Za dużo nie sprawdzonych rzeczy?

kukukuczek

SuperMechanior
Punktów
12
Najprawdopodobniej zatarty tłoczek w pompie VP. Niektórzy właściciele mają szczęście i zmieniają tylko tranzystor bez konieczności demontażu pompy. Dużo opinii obiega fora, że nie powinno się wymieniać tranzystora w pompie, bo zaraz go znów szlak trafi. Mi jednak udało się uratować w ten sposób 4 sztuki e46 2.0 136 Km i jeżdżą już kilka lat. :)

Do góry Bottom