• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Nieszczelne gniazdo wtryskiwacza.

PiotrFi

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Niepołomice
Witajcie. Uporałem się z nieodpalającym silnikiem w moim autku niestety po odpaleniu pojawił się problem z nieszczelnym gniazdem wtryskiwacza. Silnik to oplowski 2.0CDTI (Antara). Zakłam, że wtrysk się poluzował albo uszkodzeniu uległa podkładka miedziana. Tak, czy inaczej zniszczona jest przylgnia w głowicy gdzie siada wtryskiwacz (podkładka miedziana). Czytałem o pomysłach z zastosowaniem większej uszczelki i pasty do uszczelniania tłumików ale sam nie wiem. Z drugiej strony pozostaje mi demontaż głowicy i regeneracja gniazda, co mało mi się uśmiecha. Co myślicie? Znacie jakieś sposoby naprawy takiej awarii?

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2070
Miasto
Kaczory
Daj paste do tłumików i napisz ile kosztuje końcówka wtryskiwacza :D

PiotrFi

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Niepołomice
Dobra, dobra :) Ale dzięki jak nie wiem co. Frezy zamówione. Nowe podkładki miedziane też. Jutro powinno przyjechać.
Tylko teraz, czy powinienem wyjąć wszystkie wtryski i profilaktycznie lekko przelecieć frezem i dać nowe podkładki?

PiotrFi

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Niepołomice
Bardzo dziękuję za pomoc. Frazy doszły. Gniazda doczyszczone, nowe podkładki i jest ok. Pozdrawiam Wszystkich.

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1883
Miasto
Koszęcin
Nie zapomnij przedmuchac kompresorem zarówno gniazda i frezu

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady