• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Nietypowa usługa - wycena

NorbertK

SuperMechanior
Punktów
215
Jak się nie zgodzi to cofasz naprawę
I nie dość że nie zarobisz to jeszcze tracisz czas na demontaż części?

Zauważyłem że ludzie coraz częściej chcą na wstępie wiedzieć ile co będzie kosztowało. Mniej więcej. Ale mniej więcej to nie kwota z przedziału 50-1000zl tylko z przedziału 400-600.
Ci co mają dużo klientów mogą takie tematy olewać i mówić duże kwoty na wstępie ale Ci co walczą o klienta muszą się liczyć z tym że po ualyszaniu kwoty klient trzaśnie drzwiami.

WWO

Początkujący
Punktów
1
nie wszystkie naprawy da się ot tak cofnąć . Odajesz głowice do regeneracji ,wał do szlifu itp. jak to cofnąć .
I jest ląduje się w czarnej d.. dlatego najpierw wycena- zgoda właściciela -naprawa .

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2076
Miasto
Kaczory
Wycene zawsze mocno zawyzam.

szachu41

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
728
Miasto
Ząbki
www.mechanikazabki.com.pl
I nie dość że nie zarobisz to jeszcze tracisz czas na demontaż części?

Zauważyłem że ludzie coraz częściej chcą na wstępie wiedzieć ile co będzie kosztowało. Mniej więcej. Ale mniej więcej to nie kwota z przedziału 50-1000zl tylko z przedziału 400-600.
Ci co mają dużo klientów mogą takie tematy olewać i mówić duże kwoty na wstępie ale Ci co walczą o klienta muszą się liczyć z tym że po ualyszaniu kwoty klient trzaśnie drzwiami.

Nie walcz o klienta, a na pewno nie ceną... Sytuacja z dzisiaj: klient na jutro umówiony na sprzęgło, robocizna 500 zł, dzwoni że chce odwołać bo gdzieś mu powiedzieli taniej. Zapytałem się tylko czy przy okazji wymieniają uszczelniacze półosi, wału, olej w skrzyni i kilka innych rzeczy, on że chyba tak, mówię ok, do widzenia. Za chwilę dzwoni że jednak chce u mnie bo tamci wymieniają samą tarczę, którą też nabijają żeby było taniej i tyle...
Walka ceną to najgorsze co może być. Wiem to z własnego doświadczenia. Tylko mielisz pieniądze i nic Ci nie zostaje. Walcz jakością i tym co dookola bo na walkę ceną myślę że Cię nie stać...

alf28

SuperMechanior
Punktów
164
Miasto
wieś
nie wszystkie naprawy da się ot tak cofnąć . Odajesz głowice do regeneracji ,wał do szlifu itp. jak to cofnąć .
I jest ląduje się w czarnej d.. dlatego najpierw wycena- zgoda właściciela -naprawa .
a jak to chcesz wycenić???

Zimoon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
827
Miasto
Gdańsk
Wyceń mi naprawę pukającego na sworzniu 2.2 tdci w ducato. Taką naprawę byś Ty spał spokojnie a ja miałbym gwarancję, że jak pojadę do Włoch to lawetą po mnie zapier....ć nie będziesz...

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2076
Miasto
Kaczory
Robisz wstepna wycene i zaznaczasz ze pos rozbiorce i weryfikacji przedstawisz szczegolowa ktora moze znaczaco roznic sie od wstepnej.

WWO

Początkujący
Punktów
1
o tak np.
auto //zzz
regeneracja głowicy od x do y
uszczelki ,części od 2 xdo 2y
robocizna od 3 xdo 3y
suma od 6x do 6y reszta okazuje się po rozbiórce i dokładny zakres prac.
tel .do klienta czy akceptuje wstępną wycenę .nie to po co to rozbierać szkoda czasu .
nikt nie jest jasnowidzem i nie wie co siedzi w środku .
nikt nie wymaga podania ceny co do grosza.

Komornik

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
719
Jak robię wycenę to czasem siedzę 2 godziny żeby to policzyć i czekam na informacje co do dostępności części kto do cholery mi za to zapłaci. Tak tylko pisze

WWO

Początkujący
Punktów
1
jak to kto klient. tak samo jak za diagnostyke itp.

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
kilka dnie temu robiłem swoją furę, żona tym jeździ.
sobota, miało być tuleje tylnej belki, rach/ciach i po robocie.
skończyłem w poniedziałek wieczorem.
poszły tuleje, trzy przewody hamulcowe, klocki, dwa zaciski, łożysko.

nanab

SuperMechanior
Punktów
479
Miasto
Bydgoszcz
Tam gdzie oddałeś rezygnujesz z usługi i niech przywracają do poprzedniego stanu i zwracają pieniądze

Do góry Bottom