• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

nissan almera 1.5 benzyna

pregnyl

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Kraków-tarnów
Witam
Mam takie pytanie mam nissana almere 2003r 1.5 benzyna, przejechane podobno naprawde 155 tys.
Samochód spala spore ilości oleju z dolnej kratki na bagnecie po trasie 350 km spadł na sam dół bagnetu gdzie jest zagięcie w sumie co 2 tygodniu musze zaglądać i dolewac pół litry, litr co miesiąc .
Samochód nie kopci i niema wycieków.Bardzo proszę o wskazówki olej półsyntetyczny znanej marki nie polskiej .

A

autozibi

Nie ma opcji aby ten olej wyparował . Albo silnik spala olej albo jest wyciek a ty go nie możesz zlokalizować .

pregnyl

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Kraków-tarnów
ok mechanikiem nie jestem jakby palił olej to by kopcił ? a tu nic
plam pod nim niema,płyn chłodzący czysty bez oleju kurcze niewiem

czyli przez izolator by puszczał olej czy jak (jestem laikiem) moc ma pali jak ta lala w ogóle super utrzymany jest ,kupilem 4 miesiące temu.

Ostatnia edycja:

Kuba Stefan

SuperMechanior
Punktów
24
Miasto
3Miasto
Się nieporozumienie wdarło-masz podglądnąć wewnętrzną stronę świec zapłonowych.No bo jeżeli faktycznie silnik spala olej to będzie osadzał nagar z tegoż oleju na m.in izolatorze(tzw.porcelance)świec.

A

autozibi

ok mechanikiem nie jestem jakby palił olej to by kopcił ? a tu nic
plam pod nim niema,płyn chłodzący czysty bez oleju kurcze niewiem

czyli przez izolator by puszczał olej czy jak (jestem laikiem) moc ma pali jak ta lala w ogóle super utrzymany jest ,kupilem 4 miesiące temu.

W twoim przypadku proponuję wizytę w warsztacie .

Dalkowiac

SuperMechanior
Punktów
37
Miasto
Bydgoszcz
Pierścienie tłokowe do wymiany na 100% przy okazji uszczelniacze zaworowe, dotarcie zaworów-sprawdzenie ich luzu, sprawdzenie rozciągnięcia łańcucha i silnik jak nowy:D

Do góry Bottom