• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Nissan Almera II

Punktów
0
Miasto
Jarocin
Witam,
chciałbym zapytać się was o opinie o jednym samochodzie. Od 4 miesięcy poszukuję samochodu i prawie na pewno wybrałem sobie Hondę Civic VI sedan lub liftback jednak zauważyłem że one trzymają mocno cenę i są jednak trochę drogie jak na swoje roczniki a chciałem kupić autko trochę młodsze. Ostatnio natrafiła mi się oferta Nissana Almery N16 silnik 1.5 90km. Demonem szybkości to on nie jest ale nie o to mi chodzi, bardziej zależy mi na ekonomii i niezawodności. Wiem że nowsza generacja nie jest już tak trwała jak P15 jednak z tego co czytałem to też się nieźle trzymają. Jest to dokładnie ten egzemplarz:
http://otomoto.pl/nissan-almera-C20701522.html
Zainteresowała mnie ta oferta ponieważ przebieg jest niski 98tyś km i sprzedawca twierdzi iż jest oryginalny co potwierdza stan auta oraz to jak bardzo jest zadbany jednak żadnych dokumentów na to nie ma, ładnie wygląda szczególnie na tych alufelgach i sprzedający twierdzi że jest w idealnym stanie. Wszystko działa jak należy (tylko klima jest do nabicia) a wyposarzenie jest w wersji najbogatszej. Jest to samochód z niemiec i dogadałem się ze sprzedającym że może załatwić tłumaczenia itp i wtedy samochód będzie kosztował około 8 tyś zł co wydaje mi się rozsądną ceną.
Proszę napiszcie mi jak oceniacie tą ofertę oraz na co zwrócić uwagę przy oględzinach auta.
Sprzedający mówił iż może udostępnić kanał oraz miernik grubości lakieru tylko że nie znam mechanika który mógłby jechać obejrzeć ze mną ten samochód.
Jeżeli na forum jest jakiś mechanik który miałby trochę czasu i chciałby jechać na oględziny z okolic Jarocina woj. Wielkopolskie to prosiłbym o pomoc (oczywiście zapłacę za tą usługę) ponieważ chciałbym mieć sprawdzony samochód.

Do góry Bottom