• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Nissan Micra automat

Hubert2409

Początkujący
Punktów
4
Miasto
Białystok
Witam mam ogromny problem z nowo zakupionym samochodem nissanem Micra 2010 r 1.4 benzyna że tak powiem potocznie znikł nagle bieg wsteczny,wszystkie biegi do przodu działają poprawnie bez żadnych problemów a wstecznego brak. Gorąca prośba o pomoc co może być przyczyną tej awarii??

GregorPassatCc

SuperMechanior
Punktów
13
a moze byla juz wczesniej uszkodzona i cos zaczynalo sie dziac z automatyczna skrzynia ze ktos chcial sprzedac auto,albo poprostu pech...

GregorPassatCc

SuperMechanior
Punktów
13
tez mam automata i pamietaj ze o te skrzynie trzeba dbac bo jak sie cos posypie to koszt moze byc niezly...moja rada znajdz dobrego mechanika ktory zna sie na automatach i niech ci ja naprawi porzadnie i smigaj autkiem dajej:))

Hubert2409

Początkujący
Punktów
4
Miasto
Białystok
To moje drugie auto w domu ze skrzynia automatyczna mam jeszcze mazde 6 3.0 nigdy nie miałem z nią problemu wymiana oleju podstawa i tylko śmigać. Niestety z nowym nabytkiem się nie udało.Zastanawia mnie jedna rzecz stało się to dwie godziny po zakupie nagle znikł bieg. Najdziwniejsze jest to że nigdzie nie mogę znaleźć takiego przypadku a siedzę w necie już drugi dzień. Dziwna sprawa nic w środę jadę do specjalisty może coś pomoże

GregorPassatCc

SuperMechanior
Punktów
13
zawsze mozesz problem zglosic do goscia od ktorego kupiles ze z autem jest cos nie tak masz takie prawo....skoro dwie godziny po zakupie sie to stalo to raczej nie przypadek a ktos o tym dobrze wiedzial.... nienwiadomo jaki jest koszt naprawy tego bo fakt ze czasem nie oplaca sie sadzic i sprzeczasc....

Hubert2409

Początkujący
Punktów
4
Miasto
Białystok
Znajomy miał jakiś program szczerze nie mam pojęcia jaki

Nie mam pojęcia jaki program znajomy mi sprawdzał ale napewno nic specjalistycznego

komar200

GWD
Punktów
1198
Miasto
grudziadz
Znajomy miał jakiś program szczerze nie mam pojęcia jaki

Nie mam pojęcia jaki program znajomy mi sprawdzał ale napewno nic specjalistycznego
Proponuje udać się z tym do specjalisty od automatów bo tak jak samspec 13 mówi usterka mechaniczna prawdopodobnie poszedł uszczelniacz na wstecznym jeżeli brak błedów

Punktów
2
Witam mam ogromny problem z nowo zakupionym samochodem nissanem Micra 2010 r 1.4 benzyna że tak powiem potocznie znikł nagle bieg wsteczny,wszystkie biegi do przodu działają poprawnie bez żadnych problemów a wstecznego brak. Gorąca prośba o pomoc co może być przyczyną tej awarii??
Witam, czy udało się rozwiązać problem ? Jaka była przyczyna? Mam to samo w nowo zakupionym aucie

Do góry Bottom