• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Nissan Qashqai 1.6 HR16DE ciezko zapala , kopci na biało

wdwiesiek

SuperMechanior
Punktów
54
Spróbuj założyć regulowany emulator sondy 1-ustaw symulacje mieszanki .
Spróbuj założyć regulowany symulator czujnika temperatury .

majster-d1

SuperMechanior
Punktów
8
Miasto
Kalety
Witam wszystkich.
Na warsztat trafił do mnie nissan qashqai z innego warsztatu gdzie rozłożyli ręce i szczerze...też pomału rozkładam. Dlatego proszę o.pomoc. otóz:

1. Auto rano po odpaleniu i przejechaniu 200m straciło moc stopniowo i zgasło.

2. Na warsztacie stwierdzili uszkodzenie UPG. Głowice zregenerowali wszystkie nowe uszczelki, rozrząd nowy sprawdzany 3 razy.

3. W pojeździe NIE MA PŁYNU CHŁODNICZEGO, a jak uda się go odpalić to trzeba wychodzić z warsztatu - tak kopci. Delikatnie czuć benzynę.

Z takimi objawami Auto trafiło do mnie. Co zrobiłem :
1. Sprawdzenie rozrządu- OK
2. Pomiar kompresji - OK (14,14,14,14)
3. Świece i cewki nowe
4. Sprawdzenie pompy paliwa i pracy wtryskiwaczy-OK
5. Przepustnica podkładan - bez zmian.
6. Przepływomierz podkładany- beż zmian
7. Czujnik wałka - bez zmian
8. Diagnostyka komputerowa zero błędów
9. Czasy wtryskiwaczy około 7-10ms !
10. Sondy odpinane - bez.zmian.

Auto ma problemy z odpaleniem, po odpięciu przepływomierza, zapala dużo lepiej, trzyma 3 tys obr lecz Po dodaniu gazu gaśnie.

Jeśli ktoś ma jakieś pomysł to proszę o odpowiedź, pozdrawiam
Może wydać się niemożliwe, ale jak już kilku grzebało, to sprawdź, czy pod wtryskami nie wylądowały po dwie podkładki. Miałem co prawda tak w Toyocie, a że są koloru aluminiowego, to nawet na szlifierni jak robili mi głowicę, która miała być na gotowe do montażu nie zauważyli. Prawie miesiąc szukałem co może być nie tak, a że robiliśmy kapitalke to możliwości było wiele.

kukukuczek

SuperMechanior
Punktów
12
Może wydać się niemożliwe, ale jak już kilku grzebało, to sprawdź, czy pod wtryskami nie wylądowały po dwie podkładki. Miałem co prawda tak w Toyocie, a że są koloru aluminiowego, to nawet na szlifierni jak robili mi głowicę, która miała być na gotowe do montażu nie zauważyli. Prawie miesiąc szukałem co może być nie tak, a że robiliśmy kapitalke to możliwości było wiele.
Benzyna panie

Do góry Bottom