• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Nissan Qashqai j10 1.5 dci keyless immo

dami9154

Uczestnik
Punktów
6
Witam
Potrzebuje pomocy
Auto z padniętym immo nie kręci .Dodatkowo problem z stacyjką-można włączyć zapłon bez klucza samym pokrętłem.
Komunikacja jest,błedy w ecu tylko.
Ecu Sid303.
Centralny nie działa ani z pilotów ani z przycisku w środku.
Proszę o pomoc gdyż nie ma skąd kupić zestawu startowego o pasujących numerach a do auta podchodzę już jako trzeci.
Pozdrawiam

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1546

dami9154

Uczestnik
Punktów
6
Nie kompletne i nie będą pasowały to raz.
Druga sprawa to pojęcie zestaw startowy rozumiem zestaw gratów z jednego sprawnego pojazdu gotowy do założenia w drugim aucie plug&play do odpalenia silnika.Napisałem na forum z prośbą o pomoc bo nie mam czym tego ruszyć.W tym wozie grzebało dwóch magików-,bcm wysypany wsad ,puszka immo nie od tego auta czyli klucze też w rozsypce,ecu też grzebany eprom-błędy z kosmosu,rygiel nie działa wcale,centralny nie działa.

pawcar

SuperMechanior
Punktów
949
Miasto
Manchester
A to nie jest ten przypadek gdzie nissan przy odczycie immo wywala bcm i tylko aso ? Oj będzie drogo.

dami9154

Uczestnik
Punktów
6
To po co to brałeś do roboty ?
Lubie takie tematy:)
Ogólnie to znalazłem z wielkim trudem wóz z którego sprzedawca mi wyciągnie wszystko.
Albo aso albo nissan consult i subskrypcja do programowania ale to musi być oryginalna głowica.Trudny temat.
Pozdrawiam

Do góry Bottom