• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Nowa nagrzewica inne końcówki Seat Toledo 2

daciek05

Początkujący
Punktów
0
Kupiłem nową nagrzewnice do mojego Seata Toledo 2 silnik 1.6 auto z 99 roku. Po montażu i próbie założenia wężyków pod maską nie pasują koncówki są inne czy da się to jakoś inaczej założyć lub są inne koncówki do takiej nagrzewnicy ponieważ nie chce jeszcze raz wyjmować nagrzewnicy.
Link do nowej nagrzewnicy która niby miała pasować do mojego auta

https://allegro.pl/oferta/nagrzewni...9987?utm_medium=app_share&utm_source=facebook

GSS-Daniel

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
399
Wymienić nagrzewnice na taką która pasuje. Ja nie rozumie po co kupujecie na allegro bo ma być tanio a zawsze wychodzi drogo...

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1104
Miasto
...Seksu i biznesu...
Ale kuźwa jak to nie sprawdzić części przed montazem?

Pierwsza Zasada jest taka że się pierwsze ogląda cześć przed montazem wizualnie takim narzędziem jakim jest oko,:)
Jak mamy wątpliwości to sufmiarka,srednicowka, walcòwka czy nawet kij z wodą w łapę i mierzymy jak jest git to montujemy...
Noi na dwa razy robota wykręć nagrzewnice to na drugi raz błędu nie popelnisz...

No chyba że zrobisz jak paprok na jakieś druty taśmy czy h.j wie co jeszcze to jak podjedziesz gdzieś na warsztat z jakąś naprawą powazniejszą to będą z Ciebie mieli beke że taki manewr poszedł....ale ja wiem jak jest :D:D:D "klient nigdy się nie przyzna że to sam zrobił tylko mechanik w poprzednim warsztacie..."kłamczucha takiego to od razu pozna się po łapach bo nie domyje;)

daciek05

Początkujący
Punktów
0
Dobra udało się trochę podrutować jak na zdjęciu, wycięta końcówka ze starej nagrzewnicy włożona do rurki która idzie do nowej nagrzewnicy a resztę jak powinno być no i działa. Druga rurka od razu przedłużona i założona do nagrzewnicy

Załączniki

• IMG_20201129_212738.jpg
    IMG_20201129_212738.jpg
    2,5 MB · Wyświetleń: 28

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1104
Miasto
...Seksu i biznesu...
Ta opaska sciskana to tak już bedzie? Czy wlezie na stary ślad??bo jak nie....to daj bliżej grodzi jeszcze opaske skręcaną tak dla bezpieczenstwa żeby to się nie roszczelnilo bo jak będziesz miał biały dym z pod maski będziesz mógł się czuć jak amerykański aktor kina akcji;)
Dalszych połączeń nie widze ale wiesz juz oco chodzi??, pozdrawiam.....

daciek05

Początkujący
Punktów
0
To tak zdjęcie na szybko nie jest finalna wersja, tak zdradziłem swój pomysł jakoś trzeba naprawić było swój błąd w zakupie nagrzewnicy

Do góry Bottom