• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Nowe sprzęgło Luk! Bubel?

Punktów
0
Witam wszystkich.
Pytanie moje:
Czy koło dwumasowe, na filmie, które jest nowe, i pochodzi od autoryzowanego sprzedawcy tej że firmy, nadaje się do założenia? , czy może to szrot, i odesłać. Dodam tylko, że w płaszczyźnie luz obu mas względem siebie jest prawidłowy, natomiast martwi mnie ten dźwięk.
Nie mam wogule doświadczenia ze sprzeglami, dlatego prosze was o opinie

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1665
gdzieś słyszałem, że nowa dwumasa luk'a potrafi stukać już w pudełku.
ogólnie jakość części spadła bardzo i dalej leci w dół. przejdź się do hurtowni, ładnie się uśmiechnij i poproś o pomoc. jak pokażą ci nowe koła to porównaj luz

gtszudi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
987
Miasto
Pruszcz Gdański
tam z tego co kojarze sa wahadla , i taki odglos to normalna rzecz. poza tym tak sie nie sprawdza dwumasu jak na filmiku

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
Sprzęgła luk nadal są ch...e ? Nic się nie zmieniło? Kiedyś słyszałem tezę że są regenerowane i to dlatego, ogólnie nie mam do czynienia z dwumasami ale sprzęgła kupuję Sachs i nie ma problemu

gtszudi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
987
Miasto
Pruszcz Gdański
i sachs i luk nie prezentuja juz swojej jakosci. aczkolwiek ja nie mam problemow z dwumasami itp

wdwiesiek

SuperMechanior
Punktów
73
Może napisz nr katalogowy bo są różne budowy . Niektóre są zablokowane nitem i mają zero luzu,inne stukają w pudełku i tak ma być i jeszcze takie co można mierzyć .

Punktów
0
Cześć.
Koło okazało się być całkowicie sprawne, jak narazie. Te latające elementy, w środku i dźwięk jaki tworzą, to efekt zastosowania przez Luka wachadeł tłumiących ( w sumie warto czytać specyfikację techniczną)
Nr. Koła jak to 900029800. Jak by ktoś potrzebował. Swoją drogą Luk musiał poprawić swoje produkt, w innym razie straciłby pozycje, mimo że konkurencji nie ma za dużo.
Dziękuję za wypowiedzi.

Do góry Bottom