Kierunek Pekin.
Ja właśnie na filii się u sprzedawcy do tej IC premia z kartą się zapisałem bo akum. stare oddawałem i za parę dni ta karta przyszła to se właśnie klocki kupiłem i nie było prproblemu. Mogę by jeszcze stare opony brać za te punkty?Warto zadbać o zróżnicowanie klienta hurtowego i detalicznego oraz reżim w sprzedaży części ze zniżkami. Każdy człowiek z wpisanym w KRS czymś związanym z mechanikom dostaje taki sam upust jak warsztat z siłą zakupową na poziomie 5000-10000 zł. Proponuję zweryfikować bazę danych i zwizytować to co ludzie podają za warsztaty. Ktoś z Państwa marketingu powie że to obniży sprzedaż. Nic bardziej mylnego. Warsztaty szukają alternatywnych-tańszych hurtowni żeby móc sprzedawać części w cenie hurtowej InterCars i wtedy zostanie marża. No bo przecież części w cenie hurtowej może kupić każdy kucharz, tynkarz, lekarz, rolnik a znajomy sprzedawcy InterCarsu to dopiero ma cenę.
A i jeszcze IC Premia - program lojalnościowy taki jakiś potajemny, trudno dostępny. Dowiedziałem się o nim z netu bo mnie zaciekawiły czytniki kart przy kasach w InterCarsie. A handlowcy sprzedawcy milczą - słaby ten program lojalnościowy.
OK Mazda 6 2009 rok 2,2 d 136kW wahacze zawieszenia tył ----- brak ( że o tulejach met-gum nie wspomnę ) - to tak z dzisiaj
Witam
Pomimo, że nie do końca otrzymaliśmy odpowiedź na zadane przez nas pytanie spróbujemy odpowiedzieć na kilka problemów, o których wspominacie.
AUTOZIBI - w temacie klamek, których producentów masz na myśli?
Niestety klienci ze względu na niską cenę klamek, często zamiast reklamować produkt wolą kupować następną. Zachęcamy mimo wszystko do reklamacji wadliwych produktów niezależnie od tego czy są to klamki, wahacze czy inne części. Badanie współczynnika reklamacyjności oraz komunikacja klienta za pośrednictwem filii bądź IC Katalogu, daje nam możliwość podejmowania reakcji.
Jeżeli chodzi o tematy cenowe, o których wspominacie - liczy się dla nas każdy klient, niezależenie od tego czy jest małym czy dużym warsztatem/sklepem itd... Każdy klient w IC rabat ma ustalony w zależności od profilu działalności oraz generowanych obrotów. Tak to działa od wielu lat i na prawdę się sprawdza. Zdajemy sobie sprawę, że czasem można kupić produkt u naszej konkurencji taniej o 5 lub 8 zł., jednak pytanie czy nie jest to tylko chwilowa zmiana mająca na celu przyciągnięcie klienta?
Znamy z doświadczenia hurtowników, którzy sprzedawali produkty niemalże po kosztach, nie oferując w zamian opieki szkoleniowo-technicznej czy akcji promocyjnych a ich egzystencja na dzień dzisiejszy stanęła pod znakiem zapytania.
Ze wszytkich tematów najbliżej założonego przez nas postu był kolega old1977. Jeżeli możesz podać jakieś przykłady index/nr OE, po które jak piszesz musiałeś wybrać się za Odrę, lub kupujesz po satysfakcjonującej Cię cenie w ASO, bardzo chętnie zweryfikujemy jak to wygląda vs. nasza oferta.
Bardzo was prosimy o konkretne opinie, czego według was brakuje w naszej ofercie, gdzie znajdujecie braki, po które musicie się wybierać aż za Odrę![]()
Przegub zewnętrzny Toyota Yaris 2009 1,4 D4D.
Był w ofercie firmy Pascal z dobre pół roku temu, zakupiłem i okazał się totalną klapą, reklamacja po tygodniu, oczywiście uznana, chciałem wymienić na drugi to już ich nie było a jestem pewien, że jak sprawdzałem tydzien wcześniej to było ich kilkadziesiąt w całej Polsce także prawdopodobnie zostały wycofane ze względu na wadę. Nie wiem jak wygląda sytuacja teraz bo zakupiłem całą oryginalną półoś ale generalnie słabo było bo innych producentów brak a Pascal gliniany.
Nigdy nie mieliśmy i mieć nie zamierzamy w naszej ofercie prowadic, zaworów oraz innych części mechaniczno silnikowych pochodzących z chin. Na dzień dzisiejszy są to producenci z Niemiec, Włoch i Polski.otoz konkretnie brakuje w waszej ofercie polskich prowadnic zamiast tego chinskiego plastiku! zawory już dawano macie polskie to dlaczego nie prowadnice???
Witam
Przegub zewnętrzny G12093PC z firmy PASCAL- mieliśmy sygnały o problemach jakościowych, jednak zostały one wyeliminowane i na dzień dzisiejszy jakość jest w pełni zadowalająca.
Nigdy nie mieliśmy i mieć nie zamierzamy w naszej ofercie prowadic, zaworów oraz innych części mechaniczno silnikowych pochodzących z chin. Na dzień dzisiejszy są to producenci z Niemiec, Włoch i Polski.