• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Nowy warsztat, pomoc, informacje, kiedy chcemy być uczciwi...

Rafikovsky

Początkujący
Punktów
0
Właśnie analizuję temat BDO. Żeby w ogóle ogarnąć ten wpis muszę posiadać pozwolenie na wytwarzanie odpadów, które trwa około 2 miesiący, a samo BDO około miesiąca. Mało tego - teoretycznie potrzebuję wpisu do BDO ale czytając warunki pozwolenia na wytwarzanie odpadów to nie podlegam takiemu pozwoleniu (nie posiadam zlewarki ani innych urządzeń służących do produkcji bądź magazynowania odpadów i nie powstaje mi tego więcej niż tona rocznie). Czy wszyscy macie ten temat ogarnięty?

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1395
pozwolenie robisz dopiero wtedy jak jestes wytworca niebezpiecznym czyt.wytwarzam powyzej 1 tony.Do tony nic nie robisz.TYlko BDO i sprawozdanie do 15.03

Punktów
10
Miasto
Warszawa
nieskromnie zapytam, która hurtownia pozwala na prowadzenie działalności w tym samym profilu co praca na etacie? Ja pracuję w ogólnopolskiej hurtowni i mam zakaz konkurencyjności - nie mogę prowadzić takiego biznesu? Jeśli nie masz takiego zapisu to ok, ale jeśli masz to trochę lipa bo liczyłbym się z pożegnaniem z etatem ;)

Ostatnia edycja:

darcun4

SuperMechanior
Punktów
149
Miasto
Toruń
Czy zakaz konkurencyjności dotyczy "prowadzenia hurtowni motoryzacyjnej"?, czy pracy jako mechanik?

Rafikovsky

Początkujący
Punktów
0
Dzięki @Autoelektronika , teraz już wszystko wiem. Wystarczy wypełnić dział 1 oraz 12 we wniosku BDO. Dużo kodów odpadów wpisywaliście?

Kolego @SrT_WAWA_yelo_IT jeżeli nie jesteś kierownikiem oddziału i nie masz podpisanego weksla to raczej każda pozwala. Ja akurat pracuję w Gordonie, a raczej w firmie, która wykonuje dla niego usługi ;)

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
566
Miasto
Podkarpacie
Rafikovsky- Kasy on-line posłużą do ciemiężenia warsztatów zarejestrowanych . Ci co robią na czarno maja się bardzo dobrze a za 1-2 lata część z nas do nich dołączy bo będzie miało dość ciemiężenia .
Naprawiając samochody nie musisz być vat-owcem chyba ze zaczniesz sprzedawać części .

Do góry Bottom