Ta, przecież to Ty żeś jest spec i największe guru od BMW na forum. Ja to mały zucek przy Tobie jestem.
To się pochwal wszystkim ile razy odpaliłeś M54 z wyciągniętą disą (ale podłączoną)? Ile? Zero.
Ja tam jestem średnio słaby, jeżeli chodzi o M54, ale widzę że Ty największe guru...takie kulfony sadzisz, że
Weź najpierw chłopcze wyciągnij disę (ale zostaw podłączoną) i odpal silnik, to zobaczysz co się stanie. DISa działa odwrotnie niż Ci się wydaje.
(ewentualnie stara może być zepsuta i robić zwarcie od razu się zamykając po odpalaniu silnika. W co wątpię. A nowa NTY dobra, bo się nie zamyka po odpaleniu silnika, a dopiero po przekroczeniu 3500obr/min. W CO WĄTPIĘ) Ale taki zbieg okoliczności może również zaistnieć.
TYLKO!
Tylko, Disa geniuszu działa odwrotnie, bo coś mi tak świta gdzieś czytałem. Zamyka się po odpaleniu silnika a dopiero na wyższych obrotach otwiera się/uchyla. A nie odwrotnie jak myślisz. Inżynierze

Właśnie sprzedawca liczy na takich jak Ty, speców od BMW

którzy od razu zakładają na motor DISę...żeby zadziałała. I interes Disowy się kręci

To ten jest zawodowiec od BMW. A amator z warsztatu PSA = ugotowany na wstępie