• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Oświetlenie Wnętrza Pojazdu

Shoo92

Uczestnik
Punktów
0
Witam mam pytanie czy jest ktoś w stanie mnie jakoś nakierować gdzie szukać awari ? Seat toledo 2. 1.8 benzyna , coś się dziwnego dzieje bo oświetlenie wnętrza pojazdu działa jak mu się podoba , raz działa za chwilę nie działa w ogóle. Zauważyłem że wraz z tymi anomaliami z oświetleniem drzwi od strony pasażera zaczęła coś też elektronika szwankowac. W przednich drzwiach wymienione były oba zamki z mikrostykami. Wymiana była jakieś 5msc temu a te komedie zaczęły się dziać teraz jak padają deszcze i jest wilgotno

slaweuszek

Zweryfikowany Mechanik
Porady
4
Punktów
491
Miasto
Gorzów Wielkopolski
Za włączanie oświetlenia wewnątrz auta odpowiada właśnie mikrostyk.
Czy problem jest po otwarciu jednych drzwi, czy na otwarcie żadnych lampka nie reaguje ?

Shoo92

Uczestnik
Punktów
0
Nie reaguje totalnie na żadne drzwi ani na bagażnik, zamknę samochód np pójdę za 15 min wszystko działa, przejadę kawałek i znowu nie działa
Automatyczne połączenie postów:

I ciekawią mnie właśnie jeszcze drzwi od pasażera, jak z centralnego otwoerze to się jie otwierają muszę 2 albo 3 razy wewnętrznym przyciskiem otwierania drzwi machnąć wtedy się otwierają. I zaczęło się to dziać jednocześnie

Pawel23

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
116
Miasto
Wołomin
Przyjrzyj się instalacji w drzwiach dokladnie w tej harmonijce czy nie jest popekana

Shoo92

Uczestnik
Punktów
0
Z tego co się dowiedziałem moduł jest pod kierownicą

Pangia

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
324
Miasto
Rakszawa
A ja stawiam na gównianej jakości zamiennik zamka.

Shoo92

Uczestnik
Punktów
0
A ja stawiam na gównianej jakości zamiennik zamka.
Kochany, uwierz mi że wszystko co kupuje do auta kupuje najwyższej półki. Mam do oddania Przepływomierz pierburga :) właśnie do toledo 2 bo się okazuje że nowy jak podłączam to chodzi auto gorzej jak na starym

Pangia

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
324
Miasto
Rakszawa
No to albo problem jest w przepływomierzu i twoja teoria właśnie się zawaliła, albo w silniku i wcale tak nie dbasz o auto, jak mówisz.

slaweuszek

Zweryfikowany Mechanik
Porady
4
Punktów
491
Miasto
Gorzów Wielkopolski
Podłącz kompa i zobacz w parametrach, czy komfort widzi otwarcie poszczególnych drzwi.
Potem spróbuj wysterować oświetlenie z poziomu testera i coś się wyjaśni, bo jak na razie to takie wróżenie z fusów.

Shoo92

Uczestnik
Punktów
0
Znalazłem dziś kabel w klapie bagaznika który był urwany. Został naprawiony, światła niby wszystkie działają, ale jest problem z centralnym światłem w podsufitce. Jest ustawione na opcje gdy drzwi się otwiera to mają się zapalać, a jak ustawie na tą właśnie opcje to świecą się ciągle tak jakby widziały otwarte drzwi.

Shoo92

Uczestnik
Punktów
0
ale ja się pytałem czy sterownik widzi, a nie czy lampki sobie świecą
sprawdzałeś parametry w komputerze?
Kolego kochany , mam tam vcds. I nie za bardzo wiem gdzie szukać, a byłem u 2 elektryków i nie chcą się w to bawić..

Shoo92

Uczestnik
Punktów
0
Chcą... tylko nie za "stówkę"
Gościu dam Ci nawet 800 dla mnie kasa nie ma znaczenia tylko jak patrzę na tych pseudoznawcow rzygac mi się chce ze hańbią takie zawody. 5 elektryków fachowców za dyche dochodziło dlaczego mi się przeciwmgielnych kontrolka zapala na desce mimo tego że się nie świecą, to ja dureń bez szkoły z podstawowym vcds doszedłem co jest grane. To o czym mówimy? Głupi kabel w klapie bagaznika był przerwany a samochod uziemiony na kupę czasu bo "fachowcy" naprawiali i za nie małe pieniądze. Dlatego też szukam kogoś kto mnie nakieruje podpowie. Zrobię se sam a nie płacić patałacha którzy są głupio mądrzy jak im komputer powie wymień żarówkę.

Davpod

SuperMechanior
Punktów
158
Szukasz kogoś kto podpowie, nakieruje... a ty zrobisz "se sam"... ok.
Mówisz "nawet 800" i myslisz ze to duzo? Sam np. zamek do twojego auta nowy org jest pewnie droższy...

Do góry Bottom